ADVENT

Z današnjo prvo adventno nedeljo stopamo v adventni čas, ko se počasi že začnemo pripravljati na božične praznike. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bol rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE

Tudi letos se bomo vzpenjali po stopnicah adventnega časa, da bi veseli dospeli do vrha, do praznika rojstva njega, ki je Bog z nami. Vsak dan bo en korak na tej naši poti. Da se bomo lažje vzpenjali in se dobro pripravili, se bomo vsak dan ob prižgani sveči pogovarjali z Bogom v molitvi, prebrali zgodbo in se ob njej kaj naučili. S svojimi darovi bomo pomagali lačnim otrokom po svetu, da bi tako sebi in njim pripravili lepo praznovanje. Otroci so pri verouku dobili adventne koledarje. Darove, ki jih bodo nabrali, bodo na praznik Jezusovega rojstva, božič prinesli k cerkvenim jaslicam. Bodimo velikodušni.

 

MINISTRATNSKO SREČANJE

V četrtek ob 16.30 uri, ministranti vabljeni na srečanje.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

V petek 5. decembra ob 16.30 uri, nas bo v župnijski cerkvi obiskal sv. Miklavž.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po mašah. Okvirna cena je 8 EUR. Če kdo ne zmore naj vseeno prijavi otroka, saj si moramo znati v teh časih pomagati. Lahko pa tudi kdo prispeva več, za tiste, ki ne zmorejo. Vsekakor pa ne pozabit prit prijavit.

 

GOD SV. BARBARE

V četrtek, 4. decembra, je god svete Barbare in v Šmarju Barbarin sejem. Lepo vabljeni ob 9. uri k sveti maši.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. BARBARI

V nedeljo, bo zahvalna sv. maša pri sv. Barbari ob 11.30 uri. Lepo vabljeni.

 

VEČER ZA STARŠE

V sredo, 3. decembra, ob 18. uri, vabljeni v spodnjo dvorano kulturnega doma v Šmarje, na večer za starše z naslovom: Izštekani najstniki in starši, ki štekajo. Gosta bosta starša Albert in Leonida Mrgole. Vabljeni.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se v molitvi spominjamo naših rajnih in zanje darujemo svete maše po naših podružnicah. V petek, na god sv. Miklavža, bo ob 19. uri pri sv. Miklavžu molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Dvor, Sotensko in Mala Pristave. Lepo vabljeni k molitvi.

 

PRVI PETEK V MESECU

Na prvi petek bo sveta maša ob 9.00 in ob 18.00 uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

NAŠI RAJNI

V torek, ob 15. uri, bo pogrebna sv. maša s pogrebom pokjne Frančiške Vrebek iz Dola. Spomnimo se je v molitvi.

GOD SV. AMBROŽA – ZAVETNIKA ČEBELARJEV

V nedeljo je god sv. Ambroža, zavetnika čebelarjev. Ob tej priložnosti se bomo v nedeljo pri sv. maši ob 10.15 uri spomnili pokojnih čebelarjev, hkrati pa bodo pri maši sodelovali naši čebelarji s prapori.

 

ŽIVE JASLICE

Želja marsikoga je, da bi župniji pripravili žive jaslice. Seveda pa je odvisno od tega, če ste pripravljeni pomagati. Zato vabimo na srečanje vse, ki bi želeli pomagat pri pripravi živih jaslic, v sredo ob 20. uri v nove veroučne prostore.

 

CERKVENE JASLICE

Gleda na to, da je bil odziv na lanske jaslice v cerkvi zelo dober in spodbuden, se je porodila želja, da bi počasi nabavili nove jaslice. Sedanja jaslice so sestavljene iz najmanj treh kompletov, ki pa je vsak malo drugačen, veliki figur je tako polomljenih, da jih ni moč več postaviti v jaslice. Zato vas povabimo, da pomagate pri nabavi novih jaslic. Takoj v enem letu ne bo mogoče nabaviti v celoti popolno nove, ampak po delih. Tako, bi za letos nabavili osrednji del jaslic to je: sveta družina in trije kralji. V veliki meri bo to odvisno od zmožnosti. Zato bo dar prve nedelje okoli oltarja namenjen za nove jaslice.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Pregovor pravi: »Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si«.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 93,60€

OGNJIŠČE: 28,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli ali župnijski pisarni so na voljo Marijanski koledar, listni koledar in Pratika.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.

Vernikom iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.