ADVENT

Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja s katero pričenjamo adventni čas, ki nas skozi štiri adventne nedelje pripravlja na praznik Gospodovega rojstva.

TEDEN KARITAS

Smo v mesecu novembru in zadnji novembrski teden je že vrsto let namenjen dobrodelnosti in Karitas. Letošnji moto tedna Karitas je »V DRUŽINI SEM DOMA«.

Papež Frančišek pravi, da je družina »temeljna celica družbe; prostor, kjer se učimo živeti skupaj v različnosti in pripadnosti drugim; prostor, kjer starši podajo vero otrokom«.V družini sem doma. Dom in ljubezen mame in očeta je svetišče, kjer se veselimo, se imamo radi, se učimo drobnih korakov in velikih dejanj, najdemo mir v stiski. Doma nas čaka topla mamina dlan, ljubeče srce in varnost očeta ter ljubezen bratov in sester. Domov se vračamo v lepoti našega življenja in tudi ob naših padcih in preizkušnjah. Hiša je zgrajena iz opeke in temeljev, dom pa se zgradi iz ljubezni in predanosti. Dar pri maši v nedeljo bo namenjen za Karitas.

DOBORDELNI KONCERT »KILC DOBROTE!

V sredo ob 19.55 bo neposreden prenos Klica Dobrote na I. programu TV Slovenija, Radia Slovenija in Radia Ognjišče. V času koncerta se bodo zbirala finančna sredstva za pomoč družinam v stiski. Povabljeni, da po svojih močeh pomagamo.

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se bomo v molitvi spominjali naših rajnih in darovali zanje svete maše po naših podružnicah. V petek bo ob 19. uri pri sv. Lovrencu, kjer bo molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Vrh, Močle, Vodenovo. Lepo vabljeni k molitvi.

BIRMANSKO DOPOLDNE

V soboto od 9. do 12. uri bomo imeli birmasko dopoldne. Birmanci lepo vabljeni!

SVETOPISEMSKE URICE ZA NAJMLAJŠE

V soboto ob 9.uri vabljeni vsi predšolski otroci k svetopisemskim uricam v nove veroučne prostore pri župnišču. Res lepo povabljeni.

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža sv. Miklavž, ki nas bo obiskal na predvečer praznika v petek 5. decembra ob 16.30 uri v župnijski cerkvi.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po mašah. Okvirna cena je 8 EUR. Če kdo ne zmore naj vseeno prijavi otroka, saj si moramo znati v teh časih pomagati. Lahko pa tudi kdo prispeva več, za tiste, ki ne zmorejo. Vsekakor pa ne pozabite na prijavo.

MARIJANSKI KOLEDAR, LISTNI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli ali župnijski pisarni so na voljo Marijanski koledar za prihodnje leto, listni koledar in Pratika.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Sotenskega in Vodenovega.