VEČERNE SV.MAŠE: Od tega tedna dalje so večerne sv. maše ob 18. uri.

 

PRAZNIK BL. ANTONA MARTINA SLOMŠKA

V sredo je praznik bl. A. M. Slomška, glavnega zavetnika naše škofije. V župnijski cerkvi bo sv. maša ob 9. in 18. uri.

Na predvečer praznika, to je v torek 23. septembra, lepo vabljeni na Ponikvo, Slomškovo rojstno župnijo. Ob 18. uri je pohod od Slomškove rojstne hiše na Slomu do župnijske cerkve na Ponikvi kjer bo ob 19. uri sv. maša. Lepo vabljeni na Ponikvo.

ROMANJE UČITELJEV VZGOJITELJEV IN KATEHETOV NA PONIKVO

V soboto, 27. septembra, vabljeni na Ponikvo učitelji, vzgojitelji in kateheti. Prične se ob 10. uri v Slomškovi rojstni hiši na Slomu, sklep pa je ob 16. uri s sv. mašo v župnijski cerkvi na Ponikvi.

SLOMŠKOVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je Slomškova nedelja. Osrednje slavje bo v Brestanici. Spomnili se bomo 15. obletnice Slomškove beatifikacije in 100 letnice posvetitve bazilike Lurške Marije v Brestanici. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri somaševanje slovenskih škofov in duhovnikov, ki ga bo vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji msgr. Juliuz Janusz. Povabljeni!

VČERNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, ob 15. uri, vabljeni na večernice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

ZAHVALA OB HITIRI POMOČI PRI ČIŠČENJU POPLAVLJENE CERKVE

Bog povrni vsem, ki ste takoj priskočili na pomoč pri čiščenju cerkve ko je vanjo vdrla voda in njene okolice. Hvala za ves trud in požrtvovalnost gasilcem in vsem ostalim.

ROMANJE NA VIŠARJE

V nedeljo župnija Sv. Duha v Celju roma na Višarje, odhod avtobusa iz Šmarja je ob 5. uri zjutraj, cena je 35€ in vsebuje prevoz, vlečnico in kosilo. Nekaj mest je še prostih.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.