A. M. Slomšek, Zlati križ

VEROUK

V tednu, ki je pred nami začenjamo z veroukom. 3. razred ima verouk še v stari veroučni učilnici pri cerkvi, vsi ostali razredi pa imajo verouk v novih veroučnih prostorih pri župnišču. Če še kdo ni vpisal otroka v prvi razred verouk, prosimo, da to stori v tem tednu v času verouka. Lepo vabim družine naših veroučencev k nedeljskim in prazničnim sv. mašam, k molitvi doma v družini, branju Svetega pisma in bolj zavzetemu sodelovanju v življenju župnije.

 

OTROŠKI CERKVENI PEVSKI ZBOR

Po počitniškem predahu bo prihodnjo nedeljo Otroški cerkveni pevski zbor zopet začel z vajami in petjem pri sv. maši. Lepo vabim vse otroke, ki pojete pri zboru v nedeljo bo 9. uri na pevsko vajo in nato k maši pri kateri boste prepevali, vabimo pa tudi nove člane v Otroški cerkveni pevski zbor.

 

SVETA MAŠE MED TEDNOM ZJUTRAJ

Od tega tedna dalje bodo svete maše ob ponedeljkih, torkih in sredah ob 8. uri.

 

STIČNA MLADIH

V soboto, 20. septembra, se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 33. Stična mladih. Letošnje geslo Stične, ki je tako kot vsako leto vzeto iz papeževe poslanice mladim, je: »Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo« (Mt 5,3). Kako lahko mladi pričujemo za Kristusa in evangelij? Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 7.00 uri. Mladi čim prej se prijavite.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.