KAPLAN ZA ŽUPNIJI ŠMARJE PRI JELŠAH IN SLADKO GORO

S septembrom prihaja  začasno v župnijo za kaplana dr. Janez Kozinc, ki je bil do sedaj kaplan v župnijah Šoštanj – Bele Vode – Zavodnje. Prihod novega duhovnika bo za obe župniji dobrodošla pomoč pri pastoralnem delu. Bog naj njegov prihod med nas blagoslovi.

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Počitnice so zaključene. Jutri se začne novo šolsko leto. Naš pogled pa se ozira tudi na verouka. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in gre v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi za verouk. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tednu od 8. do 12. septembra 2014, vsak dan dopoldan od 9. do12. ure in popoldan od 16. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. Z veroukom bomo začeli s ponedeljkom 15. septembra 2014. Z letošnjim letom bomo večji del verouka že pričeli v novih veroučnih prostorih, ki smo jih uredili v nekdanjem župnijskem gospodarskem poslopju. Veliko prostovoljnega dela, truda, napora pa tudi finančnih sredstev je bilo vloženega v prostore. Zato se zahvaljujemo vsem, ki ste pomagali z delom in sredstvi do teh prepotrebnih novih prostorov. Kot običajno bo tudi letos prispevek za vzdrževanje veroučnih prostorov za prvega otroka 10€, druge 5€, za vsakega nadakjenga prispevka ni. 3A in B razred bosta verouk imela v dosedanjih prosoroih, zaradi varnosti (cesta). Vsi ostali razredi pa bodo imeli verouk v novih veroučnih prostorih. Morebitne spremembe terminov bomo urejali sproti pri prvih veroučnih urah.

1. razred

A in C Ponedeljek ob 16:00

B in C Torek ob 17:00

2. razred

A in C  Ponedeljek 17:00

B in C  Torek ob 16:00

3. razred

A  Ponedeljek 12:05

B  Torek 12:05

4. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Petek 12:55

5. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Torek 12:55

C  Četrtek 12:55

6. razred

A Ponedeljek 13:45

B Torek 13:45

C  Četrtek 13:45

7. razred

B (A+E)  Ponedeljek 14:45

C (A+E)  Torek 14:45

D (A+E)  Četrtek 13:45

     Petek 7:15 (možnost)

8. razred

Ponedeljek 7:15Ponedeljek 13:45

Torek 14:45

9. razred

Ponedeljek 14:45

Torek 13:45

 

PRVI ČETREK V MESECU

Na prvi četrtek v mesecu vabljeni k sv. maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE PO DRAVSKI DOLINI

V soboto je župnijsko romanje po Dravski dolini. Cena romanja s kosilom je 20€. Avtobusi so polni, zato prijav žal ne moremo več sprejeti. Odhod avtobusov izza Kulturnega doma je ob 7.30 uri. V soboto doma ne bo sv. maše.

 

PRVA SOBOTO IN MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM

V sobto bo od 20. do 22. ure izpostavljeno Najsvetejše v župnijski cerkvi. Povabljeni k molitvi pred Najsvetejše.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od petka 12. do nedelje 14. septembra 2014, bomo poromali v Medžugorje. Nekaj mest je še prostih, zato se prosim čim prej prijavite.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul. Vernikom iz Stranja in Belega, ki ste v preteklem mesecu skrbeli za cerkev in veroučne prosotre se lepo zahvaljujemo.