PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

Danes je praznik apostolov Petra in Pavla. Popoldne ob 15. uri bo v katedrali v Gornjem Gradu mašniško posvečenje. V duhovnika bosta posvečena Ivan Hrastnik iz župnije Laško in Marko Rakun iz župnije Rečica ob Savinji.

LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU

Prihodnjo nedeljo, 6. julija, bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Tomažu ob 10.30 uri. Zato v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ni sv. maše. Lepo povabljeni na naše podružnice k sv. maši.

POČITNIŠKI ORATORIJ

Otroci, lepo vabljeni na počitniški oratorij, ki bo od ponedeljka 7. do petka 11. julija 2014. Čim prej se prijavite.

NAŠI RAJNI

Danes popoldne, ob 15. uri, bo pogrena sv. maša s pogrebom, pokojne Pavline Vreže iz Vodenovega. Spomnimo se je v molitvi.

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od petka 12. do nedelje 14. septembra 2014, bomo poromali v Medžugorje. Cena romanja je 115€. Ob prijavi prosimo, da posredujete svoje osebne podatke.

ROMANJE STAREJŠIH NA BREZJE

V soboto 5. julija bomo s starejšimi poromali na Brezje. Romanje bo skupaj s starejšimi iz Sladke Gore. Cena romanja je 18€ in vključuje prevoz ter kosilo. Avtobus bo odpeljal ob 7.15 uri iz avtobusne postaje.

PRVI PETEK V MESECU

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan ne bo obiska bolnikov na domu.

PRVA NEDELJA V MESECU

Nedelja, 6. julija, je prva v mesecu, zato bo vaš dar okoli oltarja namenjen za streho pri sv. Tomažu. Bog povrni za vsak vaš dar.

ŽUPNIJSKO ROMANJE V VUZENICO, VUHRED IN RUŠE

V soboto, 6. septembra 2014, lepo povabljeni na enodnevno župnijsko romanje. Romarska pot nas bo vodila najprej v Vuzenico, kjer je bil bl. A. M. Slomšek župnik med leti 1838 – 1844. Nato se bomo odpravili v Vuhred, kjer je župnik nekdanji sladkogorski župnik dr. Ivan Rojnik; tu bomo imeli romarsko sv. mašo. Večernice pa bomo imeli v romarski cerkvi Marijinega rojstva v Rušah. Lepo povabljeni na romanje.

ROKVO POLETJE – PRVI KONCERT PRI SV. ROKU

V sklopu koncertov Rokovega poletja, vabljeni v petek, 4. julija, ob 20. uri, v cerkev sv. Roka, na koncert priznane citrarke Irene Zdolšek.

NOVA STREHA NA CERKVI SV. TOMAŽA

Podružnična cerkev sv. Tomaža ima novo streho. Hvala vsem, ki ste k temu pripomogli, tako s svojim prostovoljnim delom, kakor z finančnimi sredstvi. Hvala vsem, ki ste darovali bodisi posamezno bodisi v cerkvi. Pa se še priporočamo, da bomo lahko dokončno plačali strešno kritino. Bog povrni za vsak vaš dar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE V mesecu juliju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dvora.

Hvala vernikom iz Koretnega, Konuškega in Šerovega , ki ste v mesecu juniju skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore.