LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU

Danes bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Miklavžu ob 10.30 uri. Zato v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ni sv. maše. Lepo povabljeni na naše podružnice k sv. maši.

 

MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

V sredo in četrtek sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V sredo bodo svete maše ob 7. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Prav tako bo v domou starejših molitev pred Najsvetejšim in sv. maša, kakor običajno ob četrtkih.V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V četrtek bodo svete maše ob 7. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri. Ob 18. 30 bodo pete litanije ob 19. uri pa bo slovesna sveta maša ob zaključku celodnevnega čaščenja. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

Molitev je hrana naši veri!

 

PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

Prihodnjo nedeljo je praznik apostolov Petra in Pavla. Ta dan bo popoldne mašniško posvečenje v katedrali v Gornjem Gradu ob 15. uri. V duhovnika bosta posvečena Ivan Hrastnik iz župnije Laško in Marko Rakun iz župnije Rečica ob Savinji.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

Otroci, lepo vabljeni na počitniški oratorij, ki bo od ponedeljka 7. do petka 11. julija 2014. Junak letošnje oratorijske zgodbe je sv. Peter, o katerem lahko veliko prebermo v evangelijih in apostolskih delih. Skozi celoten oratorij bomo spoznali Petrovo življenjsko zgodbo, od njegovega poklica do smrti. Bil je preprost ribič, ki je na Jezusovo povabilo zapustil mreže in vstopil v novo “službo”. Ob Jezusu apostol Peter spoznava Božjo moč, človeško slabost, človeško vero, Božje usmiljenje. Otroci so prijavnice dobili pri verouku, na voljo so tudi v cerkvi in na župnijski spletni strani.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od petka 12. do nedelje 14. septembra 2014, bomo poromali v Medžugorje. Cena romanja je 115€. Ob prijavi prosimo, da posredujete svoje osebne podatke.

 

ROMANJE STAREJŠIH NA BREZJE

V soboto 5. julija bomo s starejšimi poromali na Brezje. Romanje bo skupaj s starejšimi iz Sladke Gore. Cena romanja je 18€ in vključuje prevoz ter kosilo. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

NOVA STREHA NA CERKVI SV. TOMAŽA

Podružnična cerkev sv. Tomaža ima novo streho. Hvala vsem, ki ste k temu pripomogli, tako s svojim prostovoljnim delom, kakor z finančnimi sredstvi. Hvala vsem, ki ste darovali bodisi posamezno bodisi v cerkvi. Pa se še priporočamo, da bomo lahko dokončno plačali strešno kritino. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.