ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

PROŠNJI DNEVI

Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari. V torek od prve kapele k sv. Roku in v četrtek od kapele k sv.Tomažu. vsakič bo ob 8. uri. Lepo povabljeni.

 

PRAZNIK GOSODOVEGA VNEBOHODA

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri.

SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV

V torek ob 20. uri, starši birmancev lepo vabljeni na srečanje v veroučno učilnico. To je zadnje srečanje pred sv. birmo, ki bo v soboto 7. junija ob 10. uri.

DEVETDNEVNICA ZA BIRMANCE

V četrtek, 29. maja, ob 19. uri, pričenjamo devetdnevno pripravo na zakrament sv. birme. Devednevnica ob vsak večer ob 19. uri. Vabljeni tudi starši in botri.

SPREJEM NOVIH MINISTRANTOV IN PEVK

Prihodnjo nedeljo bomo pri sv. maši ob 10.15 uri, sprejeli nove ministrante in pevke. Lepo povabljeni k tej lepi slovesnosti.

PEŠ ROMANJE DRUŽIN NA BABNO GORO

V nedeljo, 1. junija, ob 14.00 uri, lepo vabljeni na peš romanje na Babno Goro v župniji sv. Štefan. Vabimo vse družine in tudi druge. Odhod je od župnijske cerkve. Lepo vabljeni. Povratek nazaj je z avtobusom.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

Otroci, lepo vabljeni na počitniški oratorij, ki bo od ponedeljka 7. do petka 11. julija 2014. Junak letošnje oratorijske zgodbe je sv. Peter, o katerem lahko veliko prebermo v evangelijih, apostolskih delih. Skozi celoten oratorij bomo spoznali Petrovo življenjsko zgodbo, od njegovega poklica do smrti. Bil je preprost ribič, ki je na Jezusovo povabilo zapustil mreže in vstopil v novo “službo”. Ob Jezusu apostol Peter spoznava Božjo moč, človeško slabost, človeško vero, Božje usmiljenje.

KONCERT PRI SV. ROKU

Vabljeni na Freyin koncert k sv. Roku, v soboto, 31. maja, ob 20. uri.

PRVA NEDELJA V MESECU

Na prvo nedeljo v mesecu bo darovanje namenjeno za novo streho pri sv. Tomažu. Se priporočamo.

STREHA NA CERKVI SV. TOMAŽA

V preteklem tednu se je popravila na cerkvi vsa lesena konstrukcija, tako, da je sedaj vse pripravljeno za pokrivanje. Pokrivali bomo v soboto od 8. ure dalje, zato vse, ki lahko priskočite na pomoč tako na strehi kot pri tleh, lepo prosimo, da pomagate. Hvala vsem, ki ste že do sedaj veliko pomagali pri delih. Vse župljane pa prosim, da pomagate pri zbiranju sredstev za plačilo kritine in kleparskih del.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV:

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja se zahvaljujem, ker ste v mesecu maju skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore.