ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Danes popoldne ob 15. uri je v župnijski cerkvi srečanje zakoncev jubilantov.

 

PRVA SVETA SPOVED ZA PRVOOBHAJANCE

Prva sveta spoved za prvoobhajance bo za 3.a razred v ponedeljek ob 18. uri in za 3.b razred v torek ob 18. uri.

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prihodnjo nedeljo bo v župniji slovesnost prvega svetega obhajila pri maši ob 10.15 uri. 45 otrok bo prvič pristopilo k svetemu obhajilu. Lepo vabim družine otrok in njihove sorodnike, da se nam pridružite pri sveti maši, da skupaj doživimo lepoto tega praznika, prav tako smo povabljeni vsi župljani. Podprimo otroke in njihove družine z molitvijo.

 

PRIPRAVA CERKVE NA SLOVESNOT PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Na srečanju smo se dogovorili, da v tem tednu pripravimo tudi cerkev na praznični dan prvega svetega obhajila. Zato v torek, sredo in četrtek vabim starše prvoobhajancev in tudi birmancev k pletenju vencev v župnijsko klet, vedno ob 19. uri. V sredo, 21. maja ob 16. uri se bo čistila cerkev in njena okolica. Lepo vabljeni, da s skupnimi močmi pripravimo vse potrebno za praznik.

 

STREHA NA CERKVI SV. TOMAŽA

Dela na strehi cerkve sv. Tomaža se bodo pričela. Zato se na vas župljani obračam s prošnjo, da po svojih finančnih zmožnostih pomagate. V mesecu maju so vsi vaši darovi pri vseh mašah namenjeni za novo streho. Predračun za obnovo je 8.000€ in zajema novo kritino in kleparska dela.  Les je v celoti podarjen in tudi delalo se bo ob pomoči ljudi. Preteklo nedeljo ste v puščico v ta namen darovali 378,90€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU

V soboto, 24. maja, ob 5. uri zjutraj, lepo naprošam kosce in grabljice, da pokosimo in pograbimo travnik med kapelami k sv. Roku. Res vas lepo prosim, da priskočite na pomoč. Če nas je več potem delo hitreje in bolj prijetno steče. Lepo naprošeni za pomoč.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.