ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

BIBLIČNI VEČER

V torek ob 20. uri vabljeni na biblični večer v župnišče.

 

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

Danes popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni v Kulturni dom v Šentvid na srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naša bogoslužja.

 

OBLETNICA USTNOVITVE CELJSKE ŠKOFIJE IN MOLIVTEV ZA DUHOVNE POKLICE

Danes je nedelja dobrega pastirja in svetovni dan molitve za duhovne poklice. Zato povabljeni danes popoldne k molitvi in sveti maši za nove duhovne poklice, hkrati pa to sovpada z obletnico ustanovitve Celjske škofije. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil naš škof Stanislav Lipovšek.  Pri tej slovesnosti bodo sodelovali s petjem in glasbo tudi mladi iz naše župnije. Hkrati pa je to nedeljo tudi začetek tedna molitve za duhovne poklice. Zato lepo vabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 18. maja 2014 ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste dobili pisno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

STREHA NA CERKVI SV. TOMAŽA

Streha na naši podružnični cerkvi sv. Tomaža, je v tako slabem stanju, da jo moramo zamenjati. Vsako odlašanje z deli na strehi pomeni propadanje celotne cerkve. Seveda pa to za seboj potegne tudi finančne posledice oziroma stroške. Zato se na vas župljani obračam s prošnjo, da po svojih finančnih zmožnostih pomagate. V mesecu maju so vsi vaši darovi pri vseh mašah namenjeni za novo streho. Predračun za obnovo je 8.000€. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1649,40€. Bog povrni za vsak vaš dar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.