ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAEPELI NA PIJOVCIH

Danes popoldne, ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

SREČANJE S STARŠI PRVOOBHAJANCEV

V torek, 6. maja, ob 20. uri lepo vabimo starše letošnjih prvoobhajancev na skupno srečanje v veroučno učilnico. To bo zadnje srečanje pred prvim svetim obhajilom, zato lepo vabljeni.

 

GREGOR ČUŠIN: KRŠČANSKO VZGOJO BI BILO TREBA PREPOVEDATI

Odbor za družino naše župnije je v goste povabil dramskega igrlca Gregorja Čušina. Pred nas bo stopil z zelo provokativno mislijo: »Krščansko vzgojo bi bilo potrebno prepovedati«. Kaj s to izjavmo misli, nam bo obrazložil v četrtek, 8. maja, ob 20. uri v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju. Vsi lepo vabljeni, še posebej starši prvoobhajancev in birmancev.

 

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

Prihodnjo nedeljo, 11. maja, popoldan ob 15. uri, lepo vabljeni v gasilski dom v Šentvid na srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naše bogoslužja.

 

OBLETNICA USTNOVITVE CELJSKE ŠKOFIJE IN MOLIVTEV ZA DUHOVNE POKLICE

V nedeljo popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni k molitvi in sveti maši ob obletnici ustanovitve Celjske škofije in molitvi za nove duhovne poklice, ki bo v celjski stolnici. Ob 15. uri bo molitven ura, ob 16. uri pa sveta maša, ki jo bo vodil naš škof Stanislav Lipovšek.  Pri tej slovesnosti bodo sodelovali s petjem in glasbo tudi mladi iz naše župnije. Hkrati pa je to nedeljo tudi začetek tedna molitve za duhovne poklice. Zato lepo vabljeni.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 18. maja 2014 ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

NOVA STREHA PRI SV. TOMAŽU

Streha, še posebej kritina na naši podružnični cerkvi sv. Tomaža, je v tako slabem stanju, da jo moramo zamenjati. Prav tako je tudi celotna strešna konstrukcija zamaknjena, da jo je potrebno izravnati. Vsako odlašanje z deli na strehi pomeni propadanje celotne cerkve. Z ključarji cerkve sv. Tomaža in sodelovanju tudi drugih ljudi smo se odločili, da izravnamo leseno konstrukcijo in cerkev pokrijemo z novo kritino. Seveda pa to za seboj potegne tudi finančne posledice oziroma stroške. Zato se na vas župljani obračam s prošnjo, da po svojih finančnih zmožnostih pomagate. Predračun za obnovo je 8.000€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.