POSTNI ČAS IN SVETA SPOVED

Postni čas: počasi se je prevesil v zadnji del, zato je prav, da za velikonočne praznike opravimo sveto spoved. Možnost za sveto spoved bo vedno pred sveto mašo, v četrtek, petek in soboto pa tudi med sveto mašo. Res lepo povabljeni.

 

DRUŽINA ZA VEDNO, GOST LOJZE PETERLE

Na letošnjih srečanjih, ki jih organizira Župnija Šmarje pri Jelšah, Odbor za družino, razmišljamo, če sta vera in družina vrednoti za vedno. Za obe pravijo, da sta v krizi. Mogoče je to razlog, da je OZN leto 2014 razglasil za leto družine. Prepričani smo, da vera podpira družino in da se v družini postavijo temelji vere. Drugi od naših gostov je Lojze Peterle, prvi predsednik slovenske vlade, evropski poslanec in še marsikaj.  O veri in družini bo spregovoril v četrtek, 10. aprila, ob 19.30 uri v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju pri Jelšah. Lepo vabljeni!

 

KRIŽEV POT

Vsak postni petek bomo pol ure pred večerno sv. mašo, ob 18.30 uri, molili križev pot.

Vsako postno nedeljo, ob 15. uri, povabljeni, k molitvi Križevega pota k sv. Roku.

 

CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Ta dan se spominjamo Jezusovega slavnega vhoda v mesto Jeruzalem, kjer so ga množice pozdravljale. Po tleh so pogrinjali kose blaga in ga z zelenjem in cvetjem pozdravljali, ter vzklikali: »Hozana, hozana, hozana, ki prihajaš v Gospodovem imenu.« V spomin na ta dogodek bomo blagoslovili zelenje. Zelenje bomo blagoslovili pri jutranji sv. maši, slovesni blagoslov zelenja pa bo ob 10. uri pred župnijsko cerkvijo, nato pa bo sveta maša med katero bomo prisluhnili branju pasiona to je poročilo o trpljenju Jezusa Kristusa. Zato v nedeljo vsi lepo vabljeni k blagoslovu zelenja in k sveti maši.

 

MINISTRANTSKE VAJE

V petek ob 17.30 vsi ministranti vabljeni na ministrantsko vajo. Velikonočni prazniki so tik pred vrati in prav je, da se nanje lepo pripravimo.

BIBLIČNE URICE ZA NAJMLEJŠE

V soboto, 12.4. bodo v veroučni učilnici ob 10.uri biblične urice za predšolske otroke. Vljudno vabljeni!

 

FILM NOE

V nedeljo , 13. aprila, ob 19. uri, bodo v dvorani Kulturnega Doma Šmarje, predvajali film Noe. Vabljeni k ogledu.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Vrha in Močel