ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice bodo zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci. Z šmarnicami pričnemo 2. maja.

FLORJANOVA NEDELJA

Prihodnjo nedeljo goduje sv. Florjan, zavetnik gasilcev. Zato bodo pri sv. maši ob 10.15 uri prisotni naši gasilci, ki jim ob njihovem prazniku čestitamo in želimo, da bi svoje plemenito poslanstvo, pomagati ljudem, vršili varno in uspešno.

 

1. MAJ, SV. JOŽEF DELAVEC

1. maja je praznik sv. Jožefa Delavca. Sveta maša bo pri sv. Roku ob 9. uri. Ta dan v župnijski cerkvi ne bo večerne sv. maše. Vabljeni k sv. Roku.

 

PRVI PETEK

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

 

PRVA SOBOTA

V soboto zvečer po večerni maši vabljeni k molitvi pred Najsvetejše.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, 4. maja, ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 18. maja 2014 ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

NABIRKA ZA NOVO STREHO PRI SV. TOMAŽU

Streha, še posebej kritina na naši podružnični cerkvi sv. Tomaža, je v tako slabem stanju, da jo moramo zamenjati. Prav tako je tudi celotna strešna konstrukcija zamaknjena in jo je potrebno izravnati. Vsako odlašanje z deli na strehi pomeni propadanje celotne cerkve. Z ključarji cerkve sv. Tomaža in sodelovanju tudi drugih ljudi smo se odločili, da izravnamo leseno konstrukcijo in cerkev pokrijemo z novo kritino. Seveda pa to za seboj potegne tudi finančne posledice oziroma stroške. Zato se na vas župljane obračam s prošnjo, da po svojih finančnih zmožnostih pomagate. Predračun za obnovo je 8.000€. Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bo nabirka pri vseh mašah namenjena za novo streho pri sv. Tomažu. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.

Vernikom iz Vrha in Močel, ki so v mesecu aprilu skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.