GOD SV. ANTONA

V petek je god sv. Antona Puščavnika. Ob 8.30 uri zjutraj bo pri sv. Roku sveta maša in blagoslov mesnin. Lepo vabljeni!

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI

V tednu, ki je pred nami še potekajo božični blagoslovi. Sveta maše bodo zjutraj ob 8.00 uri, razen v petek, bo 7.00 uri. V soboto bo maša ob 18.00 uri zvečer. V nedeljo, 19. januarja, popoldan bo blagoslov po blokih, če kdo želi, naj prosim sporoči. Če slučajno kdo želi blagoslov kako drugače, ali pa kakšno uro prej, naj to sporoči. Tam kjer se je kdo priselil, povprašajte, če želijo blagoslov doma.

 

MOLITVENA OSMINA ZA EDINOST KRISTAJNOV

Od 18. Do 25. Januarja, obhajamo kristjani molitveno osmino za edinost kristjanov. II. vatikanski vesoljni cerkveni zbor (1962–1965) je v Odloku o ekumenizmu zapisal: »Pospeševati obnovitev edinosti med vsemi kristjani, to je eden izmed glavnih ciljev koncila. Kristus Gospod je namreč ustanovil eno in edino Cerkev … Razdeljenost čisto gotovo nasprotuje Kristusovi volji, je svetu v pohujšanje in v škodo najsvetejši stvari, namreč oznanjevanju evangelija vsemu stvarstvu« .

Koncil je posebej izpostavil pomen »duhovnega ekumenizma«, ki vključuje »spreobrnjenje srca in svetost življenja skupaj z zasebnimi in javnimi molitvami za edinost kristjanov«. Duhovni ekumenizem je »duša vsega ekumenskega gibanja«.

Ko se torej leto za letom v molitveni osmini zbiramo k maši in molitvam, izpolnjujemo željo celotne Cerkve. Srečujemo se tudi z verniki in predstavniki drugih Cerkva, saj je »dovoljeno in celo zaželeno, da se katoličani združujejo k molitvi« skupaj z njimi.

 

VERSKI TISK

Vabim vas, da obnovite naročnino na verski tisk. Vabljeni tudi novi naročniki. Kdor pa ve, da ne bo več imel naročenega verskega tiska, naj prosim pove.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega Sela in Jazbin.