NEDELJA SVETEGA PISMA

Današnja nedelja je nedelja svetega pisma, ki je vedno blizu spomina spreobrnjenja apostola Pavla in sklepna molitev tedna za edinost kristjanov, kar smo praznovali včeraj. Apostol Pavel je rasel ob Svetem pismu in ga s svojimi pismi soustvarjal. In – ker imamo vsi kristjani isto Sveto pismo, tudi ista Pavlova pisma, nas to že povezuje med seboj, je prispevek k ekumenizmu, k delu za edinost kristjanov. Tudi novi slovenski prevod Svetega pisma je ekumenski, isti za vse krščanske Cerkve. Zato se Bogu zahvaljujemo za Sveto pismo.

Nedelja Svetega pisma naj bo zahvala za Gospodov dar, da nam “razlaga pismo”, prav kakor je praznik Svetega Rešnjega telesa zahvala za dar, da nam “lomi kruh”. Misel iz nove evharistične molitve pri mašah za različne potrebe nas postavi pred Emavs, pred učenca, ki sta prepoznala Jezusa – po lomljenju kruha pred učenca, ki sta se vprašala tudi v našem imenu: Ali ni najino srce gorelo v nama, ko nama je po poti govoril in odpiral Pisma? Naj tudi nedelja Svetega pisma pomaga: da ne bi ostajali brezbrižni, da bi tudi naše srce zagorelo, da bi prepoznavali Jezusa in globoko zajeli iz odprtih zakladov Svetega pisma!

V cerkvi v Mihaelovi kapeli so na volja različna Sveta pisma, tudi za otroke. Kdor bi ga želel, ga lahko nabavi.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V torek ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino v župnišče.

 

SVETOPISEMSKE URICE ZA OTROKE

V soboto, 1. februarja, ob 10. uri, vabljeni predšolski otroci na svetopisemske urice v veroučno učilnico.

 

OBLETNICA SMRTI DEKANA JOŽEFA GOLOBA

V petek, 31. januarja, bo minilo dve leti, od smrti g. dekana in msgr. Jožefa Goloba. S hvaležnostjo se ga bomo spomnili ta dan pri večerni sveti maši ob 18. uri. Lepo povabljeni k sveti maši vsi, še posebej pa člani ŽPS, ključarji, pevci.

 

MINISTRANTSKA VAJA

V petek, ob 17. uri bo ministrantska vaja. Ministranti vabljeni!

 

ADORACIJA – ČEŠČENJE NAJSVETEJŠEGA

V soboto po sveti maši vabljeni k osebni molitvi pred Najsvetejše do 22.00 ure.

 

JEZUSOVO DAROVANJE V TEMPJU – SVEČNICA

Prihodnjo nedeljo je praznik Jezusovega darovanja v templju – svečnica. Pri vseh maša bo blagoslov sveč. Dar za svečo bo 1€ in bo namenjen za nove pastoralne in veroučne prostore.

 

DAN ODPRTIH VRAT

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu nad Ljubljano vabita na DAN ODPRTIH VRAT v soboto 1.2.2014, od 8. ure dalje. Spoznali boste lahko pouk na  gimnaziji, številne obšolske dejavnosti in pestro življenje v dijaškem domu.

 

ROMANJE  PO FURLANIJI, VERONI, MANTOVI IN ŠTANDREŽU

V času od petka 25. aprila do nedelje 27. aprila 2014, bomo romali po Furlaniji, Veroni, Montovi in Štandrežu. Prijave že zbiramo, ob prijavi posredujte svoje osebne podatke in številko osebnega dokumenta.  Cena romanja je 185€.

 

VERSKI TISK

Vabim vas, da v tem tednu poravnate za verski tisk. Kdor ve, da ne bo več imel naročenega verskega tiska, naj prosim to tudi sporoči.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.

Vernikom iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega Sela in Jazbin, ki ste v mesecu januarju skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.