Letos smo v župnijski cerkvi prenovili jaslice. Pridite jih pogledat. Upamo, da vam bodo všeč.

V letošnje jaslice, smo vključili tudi nekaj simbolike.

Ob vznožju Kalvarije stoji naša župnijska cerkev iz katere se sliši radostna božična pesem, pred njo pa stoji okrašeno božično drevo.

Poleg cerkve smo postavili še župnišče in gospodarsko poslopje, ki ju vsi poznamo. Poleg teh poslopij, stojita še dve, ki ju boste starejši prepoznali in vam bodo vzbudili nostalgične spomine. Mlajšim pa lahko zaupamo, da sta to legendarni šmarski Habjan in stara kaplanija. Skratka, želeli smo predstaviti trg Šmarje, ki praznuje Božič.

Ob Kalvariji se vzpenjajo vinogradi, ki ponazarjajo naš trud in delo, ki ga vlagamo, vsak na svoj način in po svojih močeh, da lepšamo življenje sebi in svojim bližnjim.

Na drugi strani pa se dviguje mesto Betlehem. Mesto, ki Gospoda ni sprejelo, nas pa vsak dan vabi s svojim bliščem in razkošjem. Predstavlja cilje v našem življenju.

Tako kot so poti do izpolnitve naših ciljev različne, je tudi iz Šmarja do Betlehema možno priti po dveh poteh. Ena je lepo tlakovana in se počasi vzpenja brez odvečnih ovinkov in postankov. Zato nas hitro pripelje do cilja. Žal ob tem nimamo časa za postanke niti za svoje bližnje.

Druga pot je ozka stezica s strmim vzponom, ki nas neposredno mimo hlevčku, kjer se je rodil Jezus, pripelje do želenega cilja. Postanek ob hlevčku predstavlja naša dobra dela in prijazne besede. Tisti, ki je izbral to pot, bo do cilja res potreboval dlje, a bo na cilj gotovo prišel bogatejši zaradi srečanja z Jezusom.

Vabimo vas, da se tudi vi v tem božičnem času zamislite, če ste izbrali pravo pot in koliko zadovoljstva boste prinesli s seboj na cilj.

Upam, da smo vam z letošnjimi prenovljenimi jaslicami polepšali praznike, zelo veseli pa bi bili, če bi se nam prihodnje leto pri snovanju jaslic priključilo več mladih, da bo jasličarstvo zaživelo tudi v naših krajih.

Vaši jasličarji pa vam želimo blagoslovljene božične praznike.

P.S.: Slike župnijskih jaslic si lahko ogledate pod rubriko Galerija – Župnijske jaslice 2013, na Youtube pa karatek filmček: http://youtu.be/1FsC5niqVTQ