BOŽIČNI ČAS

V torek s svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi, jaslice po vaših domovih in božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Prazniki lahko prinesejo s seboj veliko skrbi in obveznosti. Povabim vas, da se skušate čim manj prepustiti raznim skrbem, da motijo vaše osebno in družinsko praznovanje božiča. Še prav posebej vas spodbujam in vabim k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Kaj hitro se lahko zgodi, da zaradi skrbi in številnih obveznosti začnemo opuščati praznične in nedeljske svete maše. Zato vas res lepo vabim, da skupaj v cerkvi doživimo lepoto božičnih praznikov. Lepota in skrivnost božiča  pa naj se razlije tudi po domovi vseh družin.

 

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE

V torek je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 18. uri. Še posebej povabljeni otroci in družine, saj bodo mladi naše župnije skozi sveto mašo igrali božično zgodbo. Skupaj bomo blagoslovili jaslice, ki bodo letos dopolnjene, prenovljene in obogatene ter prižgali lučke v cerkvi. Veroučenci so povabljeni, da darove za lačne otroke, ki so jih zbirali skozi adventni čas, prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

BOŽIČNICA IN POLNOČNICA

Lepo vabljeni k polnočnici.  Z melodijo citer in igro o tem kako je nastala pesem Sveta noč, blažena noč, nas bodo v polnočno sveto mašo in skrivnost božične noči uvedli z božičnico, ki se bo začela ob 23.30 uri. Lepo vabljeni!

 

BOŽIČ – PRAZNIK GODPODOVEGA ROJSTVA

V sredo je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva. Praznične svete maše bodo ob 7., 9. in ob 10.15 uri. Lepo vabljeni.

 

SVETI ŠTEFAN

V sredo je god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveti maši bosta ob 9. in ob 10.15 uri.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV

V četrtek na praznik sv. Štefana začenjamo božične blagoslove vaših domov in družin. Če slučajno kdo želi blagoslov kako drugače, ali pa kakšno drugo uro, naj to sporoči. Tam kjer se je kdo priseli, povprašajte, če želijo blagoslov doma. Razpored blagoslovov je v prilogi.

SV. JANEZ

V petek je god sv. Janeza, apostola in evangelista, maša bo ob 7.00 uri zjutraj v župnijski cerkvi in pri sv. Lovrencu ob 8. uri. Pri obeh mašah bo blagoslov vina.

 

NAŠI RAJNI

Umrla je Frančiška Pepevnik iz Dvora. Pogreb in sv. maša bo danes, v nedeljo ob 15.00 uri. Spomnimo se je v molitvi.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

 

NOVI VEROUČNI IN PASTORALNI PROSTORI

Darovi v puščico pri svetih mašah ob božičnih praznikih bodo namenjeni za nove veroučne in pastoralne prostore naše župnije.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.