BOŽIČNA DEVETDNEVNICA, VABLJENI TUDI OTROCI

Danes stopamo v božično devetdnevnico, s katero se bomo skupaj ves teden pripravljali na praznik Jezusovega rojstva. Devetdnevnica bo vključena v večerno maša, zato bodo svete maše v tem tednu vsak dan zvečer ob 18. uri. Še posebej povabljeni otroci, ki bodo v jasli polagali slamo za Jezusa, s seboj domov, pa bodo vzeli ovčko za svoje jaslice doma.

 

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED

V tem tednu vabljeni k sveti spovedi. Priložnost bo vsak dan eno uro pred večerno sveto mašo in med sveto mašo.

 

TRI DNEVNA DUHOVNA PRIPRAVA NA BOŽIČ

Vsi lepo povabljeni na duhovno pripravo na božične praznike. Ta bo potekala od četrtka do sobote med večerno sveto mašo, ki jo bodo vodili naši gostje. V četrtek zvečer nas bo med mašo nagovorila s. redovnica, v petek ga. Marija Šterbenc vodja Aninenga sklada za družine, v soboto prodekan g. Alojz Kačičnik. Lepo povabljeni.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA ŽUPNIJSKE SODELAVCE

V soboto, ob 17. uri, lepo povabljeni vsi župnijski sodelavci: člani ŽPS, ključarji, pevci, bralci božje besede, kraslilci  in skrbniki za čistočo cerkve in veroučnih prostorov, na duhovno obnovo v veroučno učilnico, ki jo bo vodil g. prodekan Alojz Kačičnik, po njej pa bo sv. maša in priložnost za sveto spoved. Duhovna obnova bo s kupaj s sodelavci župnije Sladka Gora. Po sv. maši vabljeni na druženje v župnišče. Lepo vabljeni.

 

MAŠA ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV IN BIRMANCEV

V petek ob 18. uri, vabimo k sv. maši starše letošnjih prvoobhajencev in birmancev.

 

STOLNINA

Običajno se je vedno v mesecu decembru pobirala stolnina. Še vedno ohranjamo to navado, s tem, da je namen daru namenjen za prednostne projekte v župniji. Eden takih je pridobitev novih veroučnih prostorov in dvorane za potrebe župnije, ki bodo v pritličju nekdanjega župnijskega gospodarskega poslopja in danes muzeja baroka. Tako bo dar od stolnine namenjen temu. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Vem, da je stiska in zato bo morda najlažje odpovedati verski tisk, pa vendar skušajmo ostati naročniki verskega tiska. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Pregovor pravi: »Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si«.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 89€

OGNJIŠČE: 27,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 11€

PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli voljo Marijanski koledar, listni koledar in Pratika.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.