ADVENT

Prihodnja nedelja je prva adventna, ko se počasi že začnemo pripravljati na božične praznike. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bol rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

ZAKLJUČEK  LETA VERE

Danes je zadnja nedelja v cerkvenem in bogoslužnem letu, hkrati pa je tudi sklep leta vere. Lepo vabljeni k slovesnemu zaključku leta vere danes v stolnico v Celje. Ob 14.30 uri bo molitev večernic ob 15. uri pa slovesna sveta maša. Vabljeni.

 

TEDEN KARITAS IN KONCERT KLIC DOBROTE

V tednu, ki je pred nami, je teden Karitas. Lepo povabljeni k sodelovanju pri pomoči, ljudem v stiski. K temu nas bo še posebej vabil koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo 27. novembra 2013 ob 20.05 uri v dvorani Golovec v Celju. Lepo povabljeni. Dopoldne pa bo na Ponikvi ob 10. uri srečanje sodelavcev Karitas. Prihodnja nedelja pa je nedelja Karitas, zato bo nabirka namenjena za Karitas.

 

SEJA ŽPS

V torek, ob 19.30 uri, vabim člane Župnijskega pastoralnega sveta na srečanje v župnišče.

 

SREČANJA S STARŠI PRVOOBHAJANCEV

V torek, 26. novembra, ob 18. uri, lepo vabljeni starši veroučencev tretjega razreda – prvoobhajancev na srečanje v veroučno učilnico.

ADVENTNI ORATORIJSKI DAN ZA BIRMANCE

V soboto, 30. novembra, bo potekal adventni oratorijski dan za birmance. Potekal bo od 9. do 12. ure. Birmanci lepo vabljeni.

 

SVETOPISEMSKE URICE ZA PREDŠOLSKE OTROKE

V soboto, 30. novembra, bodo svetopisemske urice za predšolske otroke od 10. do 12. ure.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se bomo v molitvi spominjali naših rajnih in darovali zanje svete maše po naših podružnicah. V petek bo ob 19. uri pri sv. Barbari, kjer bo molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Vinski Vrh, Urleb, Kamenik, Cerovec, Ješovec. Lepo vabljeni k molitvi.

 

POMOČ FILIPINOM

Ob nedavnem uničujočem tajfunu na Filipinih, potrebuje pomoč 9,5 milijona ljudi. Vsaka pomoč je dobrodošla. V pomoč se je vključila tudi Slovenska Karitas, ki vabi vse kristjane in ljudi dobre volje k solidarnosti. Svoj dar lahko darujete osebno na Karitas:

Slovenska Karitas,

Kristanova ulica 1

1000 Ljubljana

TRR: SI56 02140-0015556761

namen FILIPINI

sklic: 00 621

koda namena: CHAR

BIC banka: LJBASI2X

Lahko pa svoj dar prinesete tudi v župnišče in bomo preko župnije posredovali vaš dar. Hvala za vsakršno podporo Filipincem v teh težkih trenutkih.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža sv. Miklavž, ki nas bo obiskal v na predvečer praznika v četrtek 5. decembra 2013 ob 16.30 uri v župnijski cerkvi.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po mašah. Okvirna cena je 8 EUR. Če kdo ne zmore naj vseeno prijavi otroka, saj si moramo znati v teh časih pomagati. Lahko pa tudi kdo prispeva več, za tiste, ki ne zmorejo. Vsekakor pa ne pozabit prit prijavit.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli ali župnijski pisarni so na voljo Marijanski koledar za prihodnje leto (2€), listni koledar (0,65€) in Pratiko (5,20€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Sotenskega in Vodenovega.