PRAZNIK ROŽNOVENSKE MATERE BOŽJE

Radio Ognjišče in frančiškani iz Brezij nas, jutri, v ponedeljek, 7. oktobra, vabijo k praznovanju praznika Rožnovenske Matere Božje. Ves dan bo radijski program namenjen spodbudi, da se molitev rožnega venca ponovno vzljubi in zasidra med nami. Zato še posebej vabljeni k spremljanju ponedeljkovega programa radia Ognjišče. Zvečer ob 19.00 pa bomo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah obhajali sveto mašo in po njej molili rožni venec pred milostno podobo Marije pomagaj z rožnim vencem, ki ga je podaril blaženi papež Janez Pavel II. Bogoslužje in molitev na Brezjah bo radio Ognjišče neposredno prenašal od 19.00 do 22. ure. K molitvi na Brezje povabljeni tudi vi. Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 16.30 uri. Kdor želi iti zraven, naj še danes sporoči, oz. do zapolnitve avtobusa.

SREČANJE S STARŠI BIRMANCEV

V torek, 8. oktobra ob 19. uri, lepo povabljeni starši letošnjih birmancev na srečanje v veroučno učilnico.

BIRMANSKI DAN IN MAŠA Z BODOČIMI BIRMANCI

V soboto, 12. oktobra, bomo v župniji imeli birmanski dan od 9. do 13. ure za vse, ki se v tem veroučnem letu pripravljajo na zakrament svete birme. V nedeljo, 13 oktobra, pa se bodo pri sveti maši ob 10.15 uri predstavili župnijskemu občestvu, ter tako izrazili željo, da se bodo po svojih najboljših močeh zavzeto in vestno pripravljali na zakrament sv. birme. Vsi člani župnijskega občestva pa boste povabljeni, da z molitvijo podprete mlade na poti priprave na zakrament birme. Lepo vabljeni birmanci in njihove družine.

VEČERNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo, 13. oktobra ob 15. uri, lepo vabljeni na večernice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

LETO VERE

Smo v letu vere, ki nas vabi, da odkrijemo lepoto vere in bližino Boga v našem življenju. V veri srečujemo vidna in nevidna znamenja naše vere. Zelo razširjena vidna znamnejna naše vere so križi in kapele, ki so jih naši predniki postavili na svojih domačijah, ob peš poteh in cestah, na vrhu hribov in gora. Tudi v naši okolici so navzoča. Marsikaterega od teh znamenj morda ni več, bodisi, da se je zaradi dodtrajanosti podrl ali je doživel svoj konec na kakšen neobičajen »čuden« način, ali pa je v zelo slabem stanju. Zato vas povabim, da je morda leto vere lepa priložnost, da postavimo znamenje naše vere ponovno nazaj ali pa obstoječega, ki je v slabem stanju obnovimo.

DAR ZA BOGOSLOVJE

Preteklo nedeljo ste za bogoslovje darovali 372,10€.Bog povrni za vsak vaš dar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu oktobru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Prelog, Bobovega in Male Pristave.