OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

V torek vstopamo v mesec oktober, mesec molitve, mesec rožnega venca. »Molitev lepa za vsak dan, le moli rad jo, o, kristjan …« nas bo vabila cerkvena pesem. V svojem apostolskem pismu »Rožni venec Device Marije« je blaženi papež Janez Pavel II. zapisal: »Moliti rožni venec ni nič drugega kakor premišljevati Kristusovo obličje skupaj z Marijo.« Tudi mi se v oktobru zbiramo, da bi – skupaj z Marijo, Jezusovo in našo materjo – premišljevali o Kristusovem obličju, da bi se srečali z Božjim Sinom, ki se je učlovečil, se ponižal in nam postal enak v vsem, razen v grehu. V molitvi bomo spremljali Gospoda, ki je posvetil naš svet s svojo Božjo navzočnostjo, in se tako učili hoditi po njegovi poti, ki nas vodi k našemu nebeškemu Očetu. Potrebujemo krščanstvo, ki se bo oblikovalo predvsem po umetnosti molitve. Vsi lepo vabljeni, da vsaj kdaj v tem mesecu pridete v župnijsko cerkev, kjer bomo vedno pol ure pred sveto mašo molili rožni venec, za naše družine, za naš kraj, župnijo, duhovne poklice … vabljen k molitvi tudi doma, kot družina, vsaj kakšno desetko rožnega venca.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V torek ob 19.30 uri, lepo vabljeni k biblični skupini v župnišče. Vabljeni vsi, ki bo želite Sveto pismo bolje spoznati.

 

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek vabljeni k molitvi in sveti maši za duhoven poklice.

 

PRVI PETEK

Na prvi petek vabljeni k sveti maši ob 9. in ob 18. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

 

MINISTRANTSKA VAJA

v petek ob 17. uri ministranti vabljeni na ministranstsko vajo.

 

OBISK SVETE MAŠE

Evharistija – sveta maša je središče naše vere in krščanskega življenja. Zato vas res vabim in spodbujam k obisku svete maše ob nedeljah in praznikih.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu oktobru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Prelog, Bobovega in Male Pristave.

Vernikom iz Gaja in Korpul, ki ste v mesecu septembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve se lepo zahvaljujemo.