PRESTAVITEV URE ZAČETKA SV. MAŠ

Od tega tedna naprej bodo jutranje sv. maše ob 8. uri, večerne sv. maše pa ob 18. uri.

ZAČETEK VEROUKA

S ponedeljkom 16. septembra se začenja verouk. Vsi tisti, ki morda še niste vpisali otroka k verouku, lahko to storite v času verouka. Vse pa spodbujam in vabim k bolj rednemu obisku nedeljskih in prazničnih svetih maš. Vzemite si kot družina čas zase in za Boga, naj vam tega časa ne bo škoda.

CERKVENI OTROŠKI PEVSKI ZBOR VABI

Z nedeljo, 22. septembra, ob 9. uri, otroški cerkveni pevski zbor zopet pričenja z vajami in petejm pri sv. maši ob 10.15 uri. Vsi dosedanji pevci lepo povabljeni, vabljeni pa tudi novi člani.

SLOMŠKOVA NEDELJA

Prihodnjo nedeljo, 22. septembra, je Slomškova nedelja. Osrednje slavje Slomškove nedelje bo v Novi Cerkvi pri Vojniku, kjer je bil Slomšek kaplan. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri slovesna maša škofov in duhovnikov.

STIČNA MLADIH

V soboto, 21. septembra, se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 32. Stična mladih. Letošnje geslo Stične, ki je tako kot vsako leto vzeto iz papeževe poslanice mladim, je: “Pojdite in naredite vse narode za moje učence!” (prim. Mt 28, 19). Kako lahko mladi pričujemo za Kristusa in evangelij? Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 7.30 uri.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul.