BLAGOSOV ČAKŠEVEGA KRIŽA

Danes, v nedeljo 8. septembra, ob 16. uri, lepo vabljeni na blagoslov novega Čakševega križa na Šmiklavško.

 

VEROUK

Začelo se je novo šolsko in veroučno leto. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in je v prvem razredu osnovne šole, da ga prijavijo tudi za verouk. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tednu od 9. do 14. septembra 2013, vsak dan dopoldan od 9. do 12. ure in popoldan od 16. do 17. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. Prispevek za ogrevanje je za prvega otroka 15€, za drugega 5€, za vsakega naslednjega  otroka prispevka ni. Z veroukom bomo začeli s ponedeljkom 16. septembra 2013.

STIČNA MLADIH

V soboto, 21. septembra, se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 32. Stična mladih. Letošnje geslo Stične, ki je tako kot vsako leto vzeto iz papeževe poslanice mladim, je: “Pojdite in naredite vse narode za moje učence!” (prim. Mt 28, 19). Kako lahko mladi pričujemo za Kristusa in evangelij? Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 7.30 uri. Mladi čim prej se prijavite.

 

ROMARJI V MEDŽUGURJE

Vsi, ki ste se prijavili za romanje v Medžugurje vas prosim, da čim prej poravnate prispevek za romanje.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul.