DEKANIJSKI MOLITVENI SHOD ZA DUHOVNE POKLICE

Danes popoldne, lepo vabljeni na molitveni shod za duhovne poklice. Ob 17. uri bo križev pot iz župnijske cerkve k sv. Roku, kjer bo ob 18. uri sv. maša. Lepo povabljeni.

 

ROMASKI SHODI NA SLADKI GORI, 12. in 13. avgust

V ponedeljek, 12. avgusta in v torek, 13. avgusta lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. V ponedeljek 12. avgusta bo ob 20.00 uri slovesna sveta maša, po njej pa procesija z lučkami in petimi litanijami ter vrtec. Slovesnost bo vodil g. Klemen Jager, kaplan v Laškem.

V torek, 13. avgusta vabljeni k slovesni romarski sveti maši ob 10.00 uri. Slovesnost bo vodil g. Srečko Hren, župnik župnije Celje – Sveti Duh. Po maši bodo pete litanije in blagoslov zelišč. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE, 15. avgust

V četrtek 15. avgusta je zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Za našo župnijo je to še prav poseben praznik, saj je naša župnijska cerkev posvečena Marijinemu vnebovzetju. Zato vabim vse k prazničnemu bogoslužju. Svete maše bodo ob 7., 9.00, in slovesna ob 10.15. uri.  Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji.

Da se bomo lahko po slovesni sv. maši malo poveselili okoli župnijske cerkve, vas lepo naprošam za dobrote kruha in peciva. Prinesite jih v sredo dopoldan ali v četrtek zjutraj v veroučno učilnico. Hvala.

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA, 15. in 16. avgust

V petek 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v četrtek 15. avgusta ob 17.uri, ko bo prvi romarski shod in bo slovesno mašo daroval mag. Božo Rustja, urednik revije Ognjišče. Po maši bodo pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim. Ob 23.00 uri bo molitev križevega pota za nove duhovne poklice iz župnijske cerkve k sv. Roku.

Na sam praznik v petek, bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri. Ob 8. uri bo sveta maša tudi pri 4. kapeli. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Ob tem romarskem dogajanju se obračam na vas dragi župljani in domačini. Skušajmo vsak po svojih močeh dati k praznovanju sv. Roka romarskega duha. To pomeni, da se naj prej osebno pripravim na praznik, da sebe začutim kot romarja, ne kot izletnika ali turista. Najti moram nek smisel, zakaj grem na romanje. Nadalje pomeni, da se ne pripeljem z avtomobilom do cerkve, sami veste, da veliko prostora za parkiranje pri sv. Roku ni. Vabim vas, da čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Tiste pa, ki se boste vseeno peljali, pa prosim upoštevajte navodila redarjev in zapore ceste. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.30. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Mimo cerkve sv. Roka ne bo mogoče priti z avtomobilom. Cesta bo v tem času zaprta mimo župnišča. Težave nastanejo tudi na cesti mimo Brgleza, zato prosim, da se te poti izognete. Ko bo zgoraj polno bo tudi ta cesta zaprta. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.

Imamo enkratno priložnost, ki ni dana vsem župnijam in krajem, da lahko z lepim duhovnim in kulturnim praznovanjem naših zavetnikov Marije Vnebovzete in sv. Roka, pokažemo da smo dobri in odprti ljudje in da je romati v naš kraj vsakemu človeku v poživitev duha vere in lepote, ki jo je Bog našemu kraju oblino namenil. V župnijski cerkvi ta dan ne bo svete maše.

 

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU, 18. avgust

V nedeljo  po prazniku sv. Roka je običaj, da blagoslovimo pšenico, iz katere so nekoč pekli hostije. Danes hostij ne pečemo več po župniščih, ampak jih pečejo v samostanih: v Nazarjih sestre Klarise, v Stični patri Cistercijani, v Sori sestre Karmeličanke. Zato bomo pšenico dali zmleti in moko dali sestram Klarisam. Tako bo moka iz vaše pšenice res namenjena za peko hostij. Lansko leto smo iz darovane pšenice dobili 180 kilogramov moke, ki smo jo v celoti dali sestram Klarisam v Nazarje. Sveta maša z blagoslovom 10.15 v župnijski cerkvi ne bo. Lepo vabljeni!

POČITNIŠKI ORATORIJ

V času od 20. do 24. avgusta otroci vabljeni na počitniški oratorij. Prijavnice vzemite na prostoru za verski tisk.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE V MARIJO BISTRICO NA HRVAŠKO

V soboto, 31. avgusta. 2013, lepo povabljeni na enodnevno župnijsko romanje v hrvaško narodno Marijino svetišče v Marijo Bistrico na Hrvaško. Cena romanja s kosilom je 20€, ki jih poravnate ob prijavi. Lepo povabljeni na romanje in čim prej se prijavite.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Stranja in Belega.