ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK

Četrtek pred prvim petkom vabljeni k sv. maši in po njej k češčenju Najsvetejšega ter molitvi za duhovne poklice.

Na prvi petek bosta sv. maši ob 9.00 in 19.00 uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

LEPA NEDELJA PRI SV. BARBARI

V nedeljo, 4. avgusta, bomo ob 10.30 uri obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Barbari. Lepo povabljeni. To nedeljo v župnijski cerkvi sv. maše ob 10.15 uri ne bo.

GOD SV. LOVRENCA

V soboto, 10. avgusta, goduje sv. Lovrenc, zato bo pri sv. Lovrencu sv. maša ob 9. uri. Lepo povabljeni.

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU

V nedeljo, 11. avgusta, bomo obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Lovrencu ob 10.30 uri. Vabljeni. To nedeljo v župnijski cerkvi sv. maše ob 10.15 uri ne bo.

DEKANIJSKI MOLITVENI SHOD ZA DUHOVNE POKLICE PRI SV. ROKU

V nedeljo, 11. avgusta, bo v naši župniji dekanijski molitveni shod za nove duhovne poklice. Vsak mesec je v eni izmed dekanij naše škofije molitveni shod. V mesecu avgustu je sedaj na vrsti naša dekanija. Ob 17. uri se bomo zbrali v župnijski cerkvi in od tam molili križev pot za nove duhovne poklice med kapelicami k sv. Roku. Ob 18. uri pa bo v cerkvi sv. Roka sv. maša za nove duhovne poklice. K molitvi se nam bodo pridružili bogoslovci, s. redovnice, redovniki, dekanijski duhovniki in seveda tudi vi. Res lepo vsi povabljeni. Kdor nebi zmogel poti med kapelicami, povabljen, da se nam pridruži v cerkvi pri sv. maši.

SREAČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V četrtek 1. avgusta, po večerni sv. maši, vabljeni člani ŽPS in ključarji na srečanje v župnišče. V mesecu avgustu je praznik naše župnijske zavetnice in romarski shodi, zato prosim za vašo udeležbo na srečanju.

POČITNIŠKI ORATORIJ

V času od 20. do 24. avgusta otroci vabljeni na počitniški oratorij. Prijavnice vzemite na prostoru za verski tisk. Ne pozabite na čim prejšnjo prijavo.

ŽUPNIJSKO ROMANJE V MARIJO BISTRICO NA HRVAŠKO

V soboto, 31. avgusta. 2013, lepo povabljeni na enodnevno župnijsko romanje v hrvaško narodno Marijino svetišče v Marijo Bistrico na Hrvaško. Cena romanja s kosilom je 20€, ki jih poravnate ob prijavi. Lepo povabljeni na romanje.

ČIŠČENJE IN UREJANJE CERKVA ZA PRAZNIKE, KOŠNJA K SV. ROKU

Bližajo se praznični romarski dnevi za našo župnijo. 15. avgusta goduje naša farna zavetnica Marija Vnebovzeta in 16. avgusta sv. Rok. Ob teh dogodkih prihaja v našo župnijo veliko ljudi tudi od drugod. Spodobi se, da za te praznične dni tudi naši cerkvi bolj očistimo in uredimo okolico. Zato vas vabim in naprošam za pomoč pri čiščenju in urejanju cerkva. Cerkev sv. Roka se bo čistila v petek 9. avgusta ob 16. uri, župnijska cerkev pa v soboto 10. avgusta ob 10. uri. Košnja travnika k sv. Roku bo v soboto 3. avgusta ob 5. uri zjutraj. Prosim za kosce in grabljice. Res lepo prosim za pomoč in za malo več občutka za skupno dobro in lepo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Stranja in Belega.

Vernikom iz Dvora, ki ste v mesecu juliju skrbeli za cerkev in veroučne prostore se zahvaljujemo.