DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

Smo v času devetdnevnice na čast Svetemu Duhu za naše birmance, ki se pripravljajo na prejem zakramenta svete birme. K devetdnevnici vabljeni birmanci, starši in botri, pa tudi vsa župnija. To je lepa priložnost, da v Marijini cerkvi, kakor nekoč apostoli z Marijo, pričakujemo prihod Svetega Duha, ki ga ljudje tega časa tako zelo potrebujemo. Povabljeni, da z osebno in skupno molitvijo podpremo naše birmance.

 

SREČANJE BIRMANCEV Z BIRMOVALCEM – SKUŠNJA

V ponedeljek, 3. junija, se bodo ob 18. uri v župnijski cerkvi birmovalec celjski opat in generalni vikar naše škofije g. Marjan Jezernik srečal z birmanci. Po srečanju pa bo sveta maša h kateri vabljeni vsi.

 

SPOVED ZA BIRMANCE, STARŠE IN BOTRE

V torek ob 18. uri je spoved za birmance. V četrtek in petek pa so k spovedi povabljeni tudi starši in botri. Možnost bo pred in med sveto mašo.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu in praznik Srca Jezusovega, povabljeni k sveti maši ob 9.00 in 19.00 uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

 

SLOVESNOST SVETE BIRME

V soboto, 8. junija, ob 10. uri bo slovesnost svete birme. K slovesnosti lepo povabljene družine naših birmancev in sorodniki. Ne pozabimo, da se slovesnost prične s sveto mašo in zreducirajmo sveto birmo samo na popoldansko slavje.

 

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA

Prihodnjo nedeljo, 9. junija, bomo s sveto mašo, ob 10.15 uri, zaključili letošnjo veroučno leto in podelili veroučna spričevala. Zato lepo vabljeni k sveti maši veroučenci in njihove družine. Ne pozabimo pa na nedeljsko sveto mašo tudi izven veroučnega obdobja.

 

VEČERNICE PRI DOLENČEVI KAPELI V DRAGOMILEM

Danes popoldan ob 17. uri,  vabljeni k večernicam, k Dolenčevi kapeli lurške Matere Božje v  Dragomilo.

 

ROMANJE OSTARELIH IN BOLNIH NA BREZJE

V soboto 15. junija, bomo poromali na Brezje, kjer je srečanje ostarelih in bolnih. Avtobus bo izza kulturnega doma odpeljal ob 7. uri zjutraj. Prosim, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od petka 13. do nedelje 15. septembra 2013 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Ob prijavi prosim posredujte osebne podatke in št. osebnega dokumenta. Vabljeni!

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV ZA SVETO BIRMO

Za slovesnost svete birme bodo cerkev, okolico in učilnice uredili in očistili starši birmancev. Zato vabim starše birmancev v sredo ob 16. uri, da polepšamo naš skupni duhovni dom – župnijsko cerkev in njeno okolico.