MAŠNIŠKA POSVEČENJA V LETU 2013

KOPRSKA ŠKOFIJA

Blaž Batagelj, rojen 7. 2. 1987, iz župnije Kamnje.

Mašniško posvečenje bo v baziliki na Sveti Gori v soboto, 29. junija 2013, ob 10. uri.

LJUBLJANSKA NADŠKOFIJA

Martin Golob, roj. 2. 3. 1988, iz župnije Šmart no pri Litiji

Branko Setnikar, roj. 1. 4. 1987, iz župnije Polhov Gradec

Marko Mohor Stegnar, roj. 12. 7. 1988, iz župnije Dob

Mašniško posvečenje bo v ljubljanski stolnici v soboto, 29. junija 2013, ob 9. uri.

MARIBORSKA NADŠKOFIJA

Jure Sojč, roj. 9. 7. 1984, iz župnije Sv. Lovrenc na Pohorju

Mašniško posvečenje bo v mariborski stolnici v soboto, 29. junija 2013, ob 10. uri.

MURSKOSOBOŠKA ŠKOFIJA

Boris Kučko, rojen 5. 10. 1983, iz župnije Turnišče

Mašniško posvečenje bo v murskosoboški stolnici v soboto, 29. junija 2013, ob 16. uri.

NOVOMEŠKA ŠKOFIJA

Mitja Bulič, rojen 7. 11. 1980, iz župnije Črmošnjice

Dejan Pavlin, rojen 27. 7. 1984, iz župnije Šentjernej

Mašniško posvečenje bo v novomeški stolnici v soboto, 29. junija 2013, ob 10. uri.

IZ REDOVNIH SKUPNOSTI

Lazarist: Tilen Prinčič, roj. 6. 4. 1984, iz župnije Vipolže

Mašniško posvečenje bo v baziliki na Sveti Gori v soboto, 29. junija 2013, ob 10. uri.

 

SLOVESNOST SREBRNE MAŠE – 25 LET DUHOVNIŠTVA

Naš rojak g. Rok Metličar, nadžupnik in dekan v Laškem, letos obhaja 25 let duhovništva. V hvaležnosti za dar duhovnega poklica v naši župniji in zveste ter požrtvovalne duhovniške službe g. Roka, bomo slovesnost srebrne maše praznovali v naši župnijski cerkvi, v nedeljo, 30. junija, ob 15. uri. Lepo povabljeni k temu izrednemu slavju v naši župniji. Hkrati pa povabljeni, da molimo za nove duhovne poklice.

Ker se želimo po končani slovesnosti malo zadržati in družiti z slavljencem pred župnijsko cerkvijo, naprošam gospodinje za dobrote, ki jih prinesite v veroučne učilnice v soboto zvečer ali nedeljo dopoldan.

Zato slovesnost želimo tudi cerkev okrasiti z venci, zato vas prosimo za pomoč pri pletenju vencev. Venci se bodo pletli pri Mikuževih v Korpljah, Prelogovih na Prelogah, Petričevih na Šerovem in pri Rihterjevih na Vrhu. Lepo prosim, da se pridružite pletenju. Hvala za pomoč.

Zaradi popoldanske slovesnosti bosta dopoldne sveti maši samo ob 7. in 9. uri. Še enkrat res povabljeni k temu lepemu srebrnomašnemu slavju v nedeljo.

 

PEŠ ROMANJE DRUŽIN K SV. EMI

Danes popoldne ob 15. uri, bomo poromali peš k Sv. Emi. Pešpot bomo začeli ob 15. uri v naši župnijski cerkvi in se potem preko Rimske ceste, podali na pot proti Sv. Emi. Med potjo se bomo ustavljali pri znamenjih (križih in kapelah) naše vere. Po prihodu k Sv. Emi bomo zaključili z litanijami v cerkvi. Nazaj pa bo organiziran tudi avtobusni prevoz. Družine pa tudi posamezniki lepo povabljeni.

 

MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

V torek in sredo sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V torek bodo svete maše ob 7. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V sredo bodo svete maše ob 7. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Ob 15. uri bo Najsvetejše izpostavljeno v kapeli v Domu starejših v Šmarju, ob 16. uri pa bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri. Ob 18. 30 bodo pete litanije ob 19. uri pa bo slovesna sveta maša ob zaključku celodnevnega čaščenja. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

Molitev je hrana naši veri!

 

PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

V soboto je praznik apostolov Petra in Pavla. Sveti maši v župnijski cerkvi bosta ob 9.00 in ob 19. 00 uri.

 

ROKOVO POLETJE – KONCERT PRI SV. ROKU, PETEK 28. JUNIJ, OB 20 URI

Po lanskoletnem lepem Rokovem koncertnem poletju, tudi letošnje Rokovo poletje vabi v cerkev sv. Roka, k lepim in bogatim koncertnim dogodkom. Na začetku letošnjega Rokovega poletja prihaja k nam v goste zbor Collegium vocale iz Celja.

Zbor s svojo kvalitetno zborovsko poustvarjalnostjo pušča močne sledi v slovenskem in tudi v mednarodnem prostoru. Ko se bosta združila cerkev sv. Roka s svojo večerno lepoto počasi zahajajočega sonca in naravno glasovno obarvana pesem zbora Collegiumvocale Celje, bo poslušalec doživel lepoto presežnega in pomirjujočega in nekaj nepozabnega. Zato vabljeni na ta lep in izjemno bogat koncert v petek 28. junija 2013 ob 20. uri k sv. Roku.

Zaradi lažje in bolj kvaliteten izvedbe koncertov Rokovega poletja prosimo, da nam pomagate z vstopnicami, ki bodo po 5€. Dobite jih lahko tudi v župnišču.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

V času od 20. do 24. avgusta otroci vabljeni na počitniški oratorij. Prijavnice vzemite na prostoru za verski tisk.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.