SLOVESNOST SREBRNE MAŠE – 25 LET DUHOVNIŠTVA

29. junija 1988, je bil v mariborski stolnici v duhovnika posvečen naš rojak g. Rok Metličar. Od tega dogodka letos mineva 25 let. To pomeni, da g. Rok letos slavi srebrno mašo – 25 let duhovništva. V hvaležnosti za dar duhovnih poklicev v naši župniji in zveste ter požrtvovalne duhovniške službe g. Roka, bomo slovesnost srebrne maše praznovali v naši župnijski cerkvi, v nedeljo, 30. junija, ob 15. uri. Že sedaj lepo povabljeni k temu izrednemu slavju v naši župniji. Hkrati pa povabljeni, da molimo za nove duhovne poklice.

 

PEŠ ROMANJE DRUŽIN K SV. EMI

Že kar nekaj let poteka dogodek peš romanja naših družin k bližnjim cerkvam v naši okolici. Tako smo že bili na Sladki Gori, pri sv. Benediktu, na Ponikvi, Tinskem, v Završah. Letos pa smo povabljeni k Sv. Emi, prihodnjo nedeljo 23. junija. Pešpot bomo začeli ob 15. uri v naši župnijski cerkvi in se potem preko Rimske ceste, podali na pot proti Sv. Emi. Med potjo se bomo ustavljali pri znamenjih (križih in kapelah) naše vere. Po prihodu k Sv. Emi bomo zaključili z litanijami v cerkvi. Nazaj pa bo organiziran tudi avtobusni prevoz. Družina pa tudi posamezniki lepo povabljeni.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

V času od 20. do 24. avgusta otroci vabljeni na počitniški oratorij. Prijavnice vzemite na prostoru za verski tisk.

SEJA ŽPS IN KLJUČARJEV

V četrtek, po večerni sveti maši, lepo vabim člane ŽPS in ključarje na sreačnje v župnišče.

MINISTRANTSKA VAJA

V petek ob 18. uri, vabim vse ministrante na ministrantsko vajo.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od petka 13. do nedelje 15. septembra 2013 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Ob prijavi prosim posredujte osebne podatke in št. osebnega dokumenta. Vabljeni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.