ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice bodo zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Res lepo povabljeni k sveti maši v času šmarnic. Vabimo tako odrasle kot otroke, še posebej letošnje prvoobhajance in birmance.

 

PROŠNJI DNEVI

V ponedeljek, torek in sredo so prošnji dnevi. Lepo vabljeni k prošnji procesiji in sveti maši. V ponedeljek bo ob 8. uri prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari in nato sveta maša. V torek bo ob 8. uri prošnja procesija od prve kapele k sv. Roku in nato sveta maša. V sredo bo ob 8. uri od Metličarjeve kapele k sv. Lovrencu in nato sveta maša. Pridite, skupaj molimo za blagoslov vašega dela.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 19. maja 2013 ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠA DEKANIJE

V nedeljo 12. maja 2013 popoldan ob 15. uri bo v župnijski cerkvi v Šentjurju srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Ob 15. uri bodo pete litanije, po njih pa bo vsak zbor zapel še dve pesmi. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naše bogoslužja.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

Turistična agencija Verbek organizira v času od 13.5. do 15.5.2013, romanje v Medžugurje. Cena romanja je 115,00 eur. Informacije in prijave na telefon 041 748894 (g. Verbek).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.