LETO VERE

Ko pravimo ‘Verujem v Boga Očeta vsemogočnega’, izrazimo svojo vero v moč Božje ljubezni, ki po svojem Sinu, umrlem in vstalem, premaga sovraštvo, zlo, greh in nas odpre za večnost, večnost otrok, ki si želijo za vedno biti v ‘Očetovi hiši’.

Ljubezen Boga Očeta se nikoli ne zmanjša, nikoli se nas ne naveliča; je ljubezen, ki se podarja do skrajnosti, vse do žrtvovanja Sina. Vera nam daje to gotovost, ki postane varna skala za gradnjo našega življenja: lahko se spoprimemo z vsemi težkimi in nevarnimi trenutki, z doživljanjem teme krize in obdobja žalosti, a podprti z zaupanjem, da nas Bog nikoli na pusti same in nam je vedno blizu, da bi nas odrešil in povedel v večno življenje. (Benedikt XVI.)

V letu vere vabljeni k molitvi in obisku nedeljske svete maše in maše tudi med tednom!

ŽUPNIJSKO ROMANJE

V času od 26. do 29.4. 2013 bomo romali po Češki. V letu vere in ob 1150. letnici prihoda slovanskih apostolov Cirila in Metoda na Moravsko. Obiskali bomo Velehrad največje in najpomembnejše božjepotno središče Moravske, od tam sta brata Ciril in Metod širila krščansko oznanilo in uvedla bogoslužje v domačem jeziku; zlato Prago v kateri je pustil sledi tudi naš arhitekt Jože Plečnik za katerega je bil dan predlog, da bi začeli postopek za svetnika; zdraviliško mesto Karlvy Vary; Pelzen; Češke Budjevice in Češky Krumlov, z znamenito pivovarno Budwiser.

Lepo povabljeni na izredno lepo romarsko pot. Čim prej se prijavite. Cena romanja je 288€.

ORATORIJSKI DAN

V torek, 19. februarja bo v župniji potekal oratorijski dan. Potekal bo od 9. do 16, ure, ko ga bomo zaključili s sveto mašo, h kateri vabimo tudi starše. Vabljeni vsi veroučenci. Za prvoobhajance in birmance pa to spada k pripravi na zakramente.  Otroci bodo v tem tednu dobili tudi prijavnice. Lepo vabljeni.

BIBLIČNI VEČER

V torek ob 19.30 uri, lepo vabljeni na biblični večer v župnišče.

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo se poslovili od Franice Mačkovšek iz Senovice. Spomnimo se je v molitvi.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.