LETO VERE

Danes je veliko “praznoverja” in tistih, ki verjamejo, da “nekaj je” ali mogoče “nekdo je”. Mi pa vemo Kdo je, saj se nam je sam razodel in na ta temelj postavil svojo Cerkev. To, hvala Bogu, ni naš “projekt”, zato si ga ne moremo lastiti in na srečo tudi ne uničiti! Od vsakega posameznika in njegove osebne vere pa je odvisno, ali bo iz tega dragocenega “platna” vlekel posamezne “nitke” in tako prej ali slej uničil “tkanino” verskih resnic! Naš Bog nam je dal svobodno voljo in moč spoznanja, ki nam jasno kaže, da je naša vera razumna in ne razumska (plod našega razuma). Z njegovo milostjo, ki nas ne “omejuje” v naši svobodi, ampak je kot svetloba v sicer temni sobi, bomo lažje našli pot in “resnico” tudi v današnjem svetu, ki nas ne podpira v našem verskem prepričanju. (nadškof Anton Stres)

ADVENTNI ČAS – ČAS PRIPRAVE NA BOŽIČ

V adventnem času spodbujeni in povabljeni k poglobljeni pripravi na božične praznike. K temu spada molitev osebna in družinska, obisk svete maše ob nedeljah in praznikih, pa tudi med tednom in adventna sveta spoved. Naj bo to priložnost za našo »duhovno inventuro«. Lepo vabljeni!

DEVETDNEVNICA NA PRAZNIK BREZMADEŽNE

Smo v devetdnevni pripravi na praznik brezmadežnega spočetja Device Marije, ki bo v soboto 8. decembra. Zato bodo svete maše v tem tednu zvečer ob 18. uri. Lepo vabljeni k molitvi in sveti maši.

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V soboto je slovesni praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Sveti maši bosta ob 9. in ob 18. uri, lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju.

GOD SV. BARBARE

V torek je god sv. Barbare. Ker je ta da tudi sejem, bo sveta maša ob 9. in ob 18. uri. Lepo vabljeni!

TV SLOVENIJA PREDSTAVLJA  ODDAJO KULTURNI VRHOVI SLOVENIJE V ŠMARJU PRI JELŠAH

Uredništvo za izobraževalni program TV Slovenija je pripravilo dokumentarno oddajo Kulturni vrhovi, v kateri predstavljajo Sladko Goro, Tinsko in Sv. Rok.

Avtor in voditelj Andrej Doblehar je zasnoval serijo, ki predstavlja geografske vrhove, ti pa so hkrati tudi vrhovi naše zgodovine, kulturne dediščine in umetnosti. Voditelj se v oddaji odpravi na pot in gledalcem predstavlja zgodovino in sodoben utrip,  Večkrat so umetniki besede pisali o romanjih in božjepotnih cerkvah, zato v oddajah izbrane literarne odlomke berejo priznani slovenski igralci. Ustvarjalci serije so sledili tudi različnim dogodkom na vrhovih oziroma so v scenarij vključili tudi igrane sekvence.

Preden bo ta dokumentarna serija objavljena na TV Slovenijo,  jo želimo predstaviti v našem domačem okolju. Zato lepo vabljeni v petek 7. decembra ob 19. uri v Kulturni dom Šmarje pri Jelšah, kjer si bomo skupaj ogledali dokumentarno serijo o Sladki Gori, Tinskem in Sv. Roku. Pogovarjali se bomo z avtorjem serije, sodelovali pa bodo tudi župnijski cerkveni pevski zbori iz Sladke Gore, Šmarja pri Jelšah in Zibike. Lepo vabljeni na lep večer.

PRVI PETEK

Na prvi petek vabljeni k sveti maši ob 9. in ob 18. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

GOD SV. AMBROŽA – ZAVETNIKA ČEBELARJEV

V petek je god sv. Ambroža, ki je tudi zavetnik čebelarjev. Ob tej priložnosti se bomo v nedeljo pri sv. maši ob 10.15 uri spomnili pokojnih čebelarjev, hkrati pa bodo pri maši sodelovali naši čebelarji

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

V molitvi se spominjamo naših rajnih in darujemo zanje svete maše po naših podružnicah. V četrtek bo ob 19. uri pri sv. Miklavžu, kjer bo molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Dvor, Sotensko, Mala Pristava. Lepo vabljeni k molitvi.

OBISK SV. MIKLAVŽA

Sv. Miklavž nas bo obiskal na predvečer praznika v sredo 5. decembra 2012 ob 17. uri v Kulturnem domu.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po mašah.

POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH

Stiske ljudi, ki so jih prizadele poplave so res velike, zato vas naprošam in spodbujam, da pomagamo tem ljudem. Svoj dar lahko darujete direktno na Slovensko Karitas ali pa ga oddate tudi v župnišče. Že v naprej se vam zahvaljujem za vsak vaš dar. Do sedaj ste  posamezniki skupaj darovali 850€. Bog vam povrni.

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE

Tudi letos se bomo vzpenjali po stopnicah adventnega časa, da bi veseli dospeli do vrha, do praznika rojstva njega, ki je Bog z nami. Vsak dan bo en korak na tej naši poti. Da se bomo lažje vzpenjali in se dobro pripravili, se bomo vsak dan ob prižgani sveči pogovarjali z Bogom v molitvi, prebrali zgodbo in se ob njej kaj naučili. S svojimi darovi bomo pomagali lačnim otrokom po svetu, da bi tako sebi in njim pripravili lepo praznovanje. Otroci bodo pri verouku dobili adventne koledarje. Darove, ki jih bodo nabrali, bodo na praznik sv. treh kraljev prinesli k cerkvenim jaslicam. Bodimo velikodušni.

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Vem, da je stiska in zato bo morda najlažje odpovedati verski tisk, pa vendar skušajmo ostati naročniki verskega tiska. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Pregovor pravi: »Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si«.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 83 (do konca decembra, po novem letu 88)

OGNJIŠČE: 27,75 – MISIJONSKA OBZORJA: 12 – PRIJATELJ: 11 – BOŽJE OKOLJE: 24

Če bomo Družino plačali do konca meseca decembra, potem bo cena 83€, po novem letu pa bo 88€.

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so: Marijanski koledar, listni koledar in Pratika.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.