LETO VERE

V Leto vere smo po vseh župnijah celjske škofije stopili v petek, 12. oktobra, na god sozavetnika škofije sv. Maksimilijana Celjskega. Osrednjo slovesnost ob začetku Leta vere bomo za našo škofijo obhajali danes, v nedeljo, 25. novembra 2012, na praznik posvetitve celjske stolnice in ob sklepu Slomškovega leta, popoldne ob 15h v celjski stolnici. Lepo vabljeni!

ADVENTNI ČAS – ČAS PRIPRAVE NA BOŽIČ

S 1. adventno nedeljo smo vstopili v adventni čas, čas priprave na božič. Poglejmo tri namene adventa:

Spominjati se preteklosti: Praznovati in premišljevati o Jezusovem rojstvu v Betlehemu. Gospod je že prišel in se rodil v Betlehemu. Utelesil se je, postal človek, poln skromnosti in uboštva. Prišel je kot kdorkoli od nas, človek med ljudmi. To je bil njegov prvi prihod.

Živeti v sedanjosti: Kar pomeni, da vsak dan našega življenja doživljamo »prisotnost Jezusa Kristusa« v sebi in da je On po nas prisoten v svetu. Živeti v pravičnosti in ljubezni, vselej budni; hoditi po Gospodovi poti.

Priprava na bodočnost: Pripravimo se na »parusijo«, to je na drugi prihod Jezusa Kristusa v veličastvu njegove slave. Tedaj bo prišel kot Gospod in Sodnik vseh narodov in bo nagradil z Nebesi vse, ki so v Njega verovali in živeli kot zvesti otroci Gospodovi in dobri bratje drugim. Čakamo na Njegov veličasten prihod, ki nam bo prinesel odrešenje in večno življenje brez trpljenja.

V Evangeliju nam pogostokrat govori Jezus Kristus o Parusiji in pravi, da »ne vemo ne dneva ne ure«, ko se bo to zgodilo. Zato nas Cerkev v Adventu vabi, da se pripravimo na ta dogodek s pregledom naše preteklosti in načrtovanjem naše bodočnosti.

Pregled: Izkoristiti moramo ta čas za razmislek o tem, koliko smo bili doslej dobri, in kaj bomo storili, da bomo boljši kot do zdaj. Pomembno je, da se v življenju ustavimo in da razmislimo o svojem duhovnem življenju in svojem odnosu do Boga in bližnjega. Sleherni dan moremo in moramo biti boljši.

Načrtovanje: V Adventu moramo načrtovati, da bomo dobri ne samo v tem času, temveč vselej. Premisliti moramo, kaj nas najbolj stane in naredimo sklepe, da ne pademo v iste napake.

TEDEN KARITAS IN KONCERT KLIC DOBROTE

Teden med nedeljo Kristusa Kralja in 1. adventno nedeljo je teden Karitas. V tem tednu smo kot kristjani še posebej povabljeni k dobrodelnosti in pozornosti do naj bolj šibkih in ubogih v naši družbi. Lepo povabljeni tudi na koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 28. 11. 2012 ob 20. uri, v dvorani Golovec v Celju.

DEVETDNEVNICA V ČAST BREZMADEŽNI MARIJI

V četrtek, začenjamo z devetdnevnico s katero se bomo pripravljali na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije, ki bo 8. decembra. Devetdnevnica botekala vsak večer med sveto mašo. Lepo vabljeni!

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. BARBARI

V nedeljo bomo obhajali sv. mašo pri sv. Barbari ob 11.30 uri. Lepo vabljeni!

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se bomo v molitvi spominjali naših rajnih in darovali zanje svete maše po naših podružnicah. V petek ob 19. uri bo pri sv. Lovrencu molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Močle, Vrh, Vodenovo, Senovica. Lepo vabljeni k molitvi.

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža sv. Miklavž, ki nas bo obiskal na predvečer praznika v sredo 5. decembra 2012 ob 17. uri v Kulturnem domu.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po mašah. Okvirna cena je 10 EUR, vsekakor pa ne pozabite na prijavo.

POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH

Stiske ljudi, ki so jih prizadele poplave so res velike, zato vas naprošam in spodbujam, da pomagamo tem ljudem. Svoj dar lahko darujete direktno na Slovensko Karitas ali pa ga oddate tudi v župnišče. Že v naprej se vam zahvaljujem za vsak vaš dar. Do sedaj ste  posamezniki skupaj darovali 460€. Bog vam povrni.

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili Zdravka Valek iz Zibike. Danes, v nedeljo, pa ob 15. uri pogreb in nato pogrebna sv. maša Ivanke Smole iz Ješovca. Spomnimo se ju v molitvi.

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE

Tudi letos se bomo vzpenjali po stopnicah adventnega časa, da bi veseli dospeli do vrha, do praznika rojstva njega, ki je Bog z nami. Vsak dan bo en korak na tej naši poti. Da se bomo lažje vzpenjali in se dobro pripravili, se bomo vsak dan ob prižgani sveči pogovarjali z Bogom v molitvi, prebrali zgodbo in se ob njej kaj naučili. S svojimi darovi bomo pomagali lačnim otrokom po svetu, da bi tako sebi in njim pripravili lepo praznovanje. Otroci bodo pri verouku dobili adventne koledarje. Darove, ki jih bodo nabrali, bodo na praznik sv. treh kraljev prinesli k cerkvenim jaslicam. Bodimo velikodušni.

DOBRODELNI KONCERT

Sožitje Obsotelje in Kozjansko, vabijo na dobrodelni koncert, ki bo v četrtek, 29. 11.2012, ob 19.00 v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Vabljeni!

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na voljo so: Marijanski koledar (2€), listni koledar (0,50€) in Pratika (5€).

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.

Vernikom iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za župnijsko cerkve in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.