LETO VERE

V papeževi katehezi o veri beremo: V veri smo spoznali, da skrivnostno hrepenenje po Bogu leži globoko v človekovem srcu. Bog nas po milosti navdihuje in podpira naša prizadevanja, da bi ga bolje spoznali in našli v njem svojo srečo. V današnjem sekulariziranem svetu je vero težko ohranjati; na vsakem koraku se srečujemo s praktičnim ateizmom; mnogi mislijo in živijo kot da Boga ni. Toda, ko Boga izbrišemo iz svojega življenja, smo prikrajšani za največje človekovo dostojanstvo, ki je v tem, da nas je ustvaril in poklical k življenju v povezanosti z Njim.

Verujoči moramo imeti in pokazati prepričljive razloge naše vere in upanja. Te razloge najdemo v urejenosti in lepoti stvarstva, ki govori o svojem Stvarniku; v neizmernem hrepenenju človeškega srca, ki najde popolno srečo le v Bogu; in nazadnje v veri, ki razsvetljuje in spreminja naše življenje, če se vsak dan trudimo za povezanost z Gospodom.

Krščanska vera ni zgolj sistem verskih resnic in vrednot. Krščanstvo je predvsem “dogodek” ljubezni in to v tesni povezanosti z Jezusom, pravim človekom in pravim Bogom. To je tudi razlog zaradi katerega kristjani in krščanska občestva za temelj svojega verovanja postavljamo Kristusa, ki je prava pot k Očetu. Naša živa vera lahko tudi druge pripelje do tega, da spoznajo in vzljubijo Boga, ki se razodeva v Kristusu.

 

NEDELJA KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA

Prihodnja nedelja je nedelja, Kristusa Kralja vesoljstva, zadnja nedelja v cerkvenem letu.

 

BIBLIČNA SKUPINA; V torek ob 19.30 uri vabljeni k biblični skupini.

 

GOD SV. CECILIJE, ZAVETNICE CERKVENE GLASBE

V četrtek 22. novembra, goduje sv. Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe, cerkvenega petja, cerkvenih pevcev, organistov in zborovodij. Ob tej priložnosti čestitamo našim pevcem, zborovodjem in organistom ob njihovem prazniku. Izrekamo pa tudi iskreno hvaležnost za njihov trud, ki ga darujejo in vlagajo v pevske vaje in po svojih najboljših močeh lepšajo naša bogoslužja s petjem. Zato bo v četrtek zvečer ob 19. uri sveta maša za vse pokojne pevce, pevke, zborovodje in organiste. Lepo vabljeni k sveti maši.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se bomo v molitvi spominjali naših rajnih in darovali zanje svete maše po naših podružnicah. V petek bo ob 19. uri pri sv. Barbari, kjer bo molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Vinski vrh, Urleb, Kamenik, Cerovec in Ješovec. Lepo vabljeni k molitvi.

NAŠKOF DR. ANTON STRES V NAŠI DEKANIJI OB LETU VERE

Smo v letu vere, ko nas Cerkev vabi k poglobitvi in večjemu poznavanju svoje vere. Zato vas ob tej priložnosti vabim na srečanje z ljubljanskim nadškof dr. Antonom Stresom, ki bo v soboto 24. novembra, v Šentjurju. Ob 18.30 uri bo v župnijski cerkvi v daroval sveto mašo, po njej pa bo imel predavanje in pogovor o naši veri. Na to srečanje je povabljen vsak vernik, še posebej pa vsi člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, pevci, bralci božje besede, skratka vsi župnijski sodelavci. Izkoristimo enkratno priložnost, da od velikega slovenskega katoliškega misleca, filozofa, teologa in nadškofa slišimo razloge njegove vere in se z njim tudi pogovorimo. Vabljeni vsi.

 

MINISTRANTSKE VAJE

V soboto ob 9. uri, ministranti vabljeni na ministratsko vajo.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža sv. Miklavž, ki nas bo obiskal v na predvečer praznika v sredo 5. decembra 2012 ob 17. uri v Kulturnem domu.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po mašah. Okvirna cena je 10 EUR, ker pa vemo kakšni so časi, boste v škatlo dali kolikor morete. Kdo mogoče več, kdo manj, kdo pa tudi ne, saj si moramo znati v teh časih pomagati. Vsekakor pa ne pozabit prit prijavit.

 

 

SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POPLAVE 2012
Sklic: 00 6220

 

POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH

Stiske ljudi, ki so jih prizadele poplave so res velike, zato vas naprošam in spodbujam, da pomagamo tem ljudem. Svoj dar lahko darujete direktno na Slovensko Karitas ali pa ga oddate tudi v župnišče. Že v naprej se vam zahvaljujem za vsak vaš dar. V tem tednu ste posamezniki darovali 260€. Bog vam povrni.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

V zakristiji ali župnijski pisarni lahko dobite Marijanski koledar za prihodnje leto (2€), listni koledar (0,50€) in Pratiko (5€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Sotenskega in Vodenovega.