LETO VERE

Kljub pomembnim znanstvenim odkritjem in tehničnemu uspehu, človek danes ni bolj svoboden in ne bolj človeški. »Ne potrebujemo le materialnega kruha, potrebujemo ljubezen, smisel in upanje, zanesljiv temelj in trdna tla, ki nam bodo pomagala z resničnim smislom živeti tudi čas krize, temačnosti, ovir in vsakodnevnih težav. Vera nam daje ravno to: je zaupna izročitev ”Ti-ju”, ki je Bog, ki mi daje drugačno gotovost, a nič manj trdno od tiste, ki jo dajeta točen račun ali znanost.« Vera je drža, s katero se svobodno izročim Bogu, ki je Oče in ki me ljubi, mi daje upanje in zaupanje.

Lepo povabljeni v letu vere k osebni in skupni molitvi, obisku svete maše.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

Ob petkih se bomo v molitvi spominjali naših rajnih in darovali zanje svete maše po naših podružnicah. V petek bo ob 19. uri pri sv. Tomažu molitev rožnega venca in nato sveta maša za rajne po namenu spominov, še posebej za rajne iz vasi Brecljevo, Gaj, Dol, Šerovo, Dragomilo, Jazbina, Konuško in Koretno. Lepo vabljeni k molitvi.

 

SREČANJE S STARŠI PRVOOBHAJANCEV

V ponedeljek 12. novembra, ob 19. uri, lepo vabim starše veroučencev 3. razreda na skupno srečanje v veroučno učilnico. V tem razredu se otroci pripravljajo na dva zakramenta: sveto spoved in sveto obhajilo. Starši, lepo povabljeni na skupno srečanje.

 

SREČANJE S STARŠI BIRMANCEV

V torek 13. novembra ob 19. uri, povabljeni starši veroučencev 8. razreda na skupno srečanje v veroučno učilnico. V tem veroučnem letu se pripravljamo na prejem zakramenta svete birme, zato je prav, da se srečamo in pogovorimo. Starši, povabljeni!

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža sv. Miklavž, ki nas bo obiskal v na predvečer praznika, v sredo 5. decembra 2012 ob 17. uri v Kulturnem domu.  Znamke lahko dobite v župnišču, pri verouku ali pa po sv. mašah. Okvirna cena je 10 EUR; ker pa vemo kakšni so časi, boste v škatlo dali kolikor morete. Kdo mogoče več, kdo manj, kdo pa tudi ne, saj si moramo znati v teh časih pomagati. Vsekakor pa ne pozabite na prijavo.

 

POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH

 

SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POPLAVE 2012
Sklic: 00 6220

Močno deževje med 3. in 5. novembrom je povzročilo poplave in veliko škodo na številnih območjih po Sloveniji. Številnim družinam je v kletnih prostorih poplavilo centralno napeljavo in drugo premoženje. Mnogi pa imajo uničene tudi bivalne prostore, pode, naprave in pohištvo. Nekatera naselja so še vedno odrezana od sveta.

Slovenska Karitas začenja z dobrodelno akcijo za pomoč prizadetim v poplavah in vabi, da pomagate najbolj prizadetim tudi z denarnim prispevkom. Svoj prispevek lahko nakažete direkno na Slovensko Karitas, lahko pa svoj dar oddate v župnišču ali zakristiji. Bodimo dobri in si v stiski pomagajmo. Tudi to dejanje, bo dejanje naše vere, ki se v največji meri odraža v ljubezni do bljižnega.

PRIREDITEV »POZDRAV VINU«

V nedeljo bomo pri sveti maši ob 10.15 uri blagoslovili letošnje vino in uradno izvedeli kaj bo teklo iz sodov naših kleti. Pri sv. maši bodo sodelovali naši vinogradniki in vinska kraljica, med bogoslužjem pa bo prepeval Cerkveni pevski zbor Dar iz dekanije Stari trg. Lepo vabljeni v nedeljo k maši ob 10.15 uri.

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

V zakristiji ali župnijski pisarni lahko dobite Marijanski koledar za prihodnje leto (2€), listni koledar (0,50€) in Pratiko (5€).

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Sotenskega in Vodenovega.