OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA

Jutri vstopamo v mesec oktober, mesec molitve, mesec rožnega venca. »Molitev lepa za vsak dan, le moli rad jo, o, kristjan …« nas bo vabila cerkvena pesem. V svojem apostolskem pismu »Rožni venec Device Marije« je blaženi papež Janez Pavel II. zapisal: »Moliti rožni venec ni nič drugega kakor premišljevati Kristusovo obličje skupaj z Marijo.« Tudi mi se v oktobru zbiramo, da bi – skupaj z Marijo, Jezusovo in našo materjo – premišljevali o Kristusovem obličju, da bi se srečali z Božjim Sinom, ki se je učlovečil, se ponižal in nam postal enak v vsem, razen v grehu. V molitvi bomo spremljali Gospoda, ki je posvetil naš svet s svojo Božjo navzočnostjo, in se tako učili hoditi po njegovi poti, ki nas vodi k našemu nebeškemu Očetu. Potrebujemo krščanstvo, ki se bo oblikovalo predvsem po umetnosti molitve. Vsi lepo vabljeni, da vsaj kdaj v tem mesecu pridete v župnijsko cerkev, kjer bomo vedno pol ure pred sveto mašo molili rožni venec, za naše družine, za naš kraj, župnijo, duhovne poklice … vabljen k molitvi tudi doma, kot družina, vsaj kakšno desetko rožnega venca.

 

LETO VERE 11. oktober 2012 – 24. november 2013

»Vrata vere«, ki vodijo v življenje občestva z Bogom in dovoljujejo vstop v njegovo Cerkev, so nam vedno odprta. Ta prag je mogoče prestopiti, če je oznanjena Božja beseda in se srce pusti oblikovati milosti. Iti skozi ta vrata pomeni obrati pot, ki se nadaljuje vse življenje. Ta pot se začne s krstom, po katerem smemo Boga klicati Oče, in se konča s prehodom skozi smrt v večno življenje, ki je sad vstajenja Jezusa, Gospoda.

 

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek vabljeni k molitvi in sveti maši za duhoven poklice.

 

PRVI PETEK

Na prvi petek vabljeni k sveti maši ob 9. in ob 18. uri. Zaradi romanja v Medžugurje, ta dan ne bo obiska bolnikov na domu. Bolnike bom obiska prihodnji petek 12. oktobra.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V tednu, ki je pred nami, od sreda do petka bo potekalo romanje v Medžugurje. Romarji se zberemo v župnijski cerkvi v Šmarju v sredo ob 0.30 uri ponoči in po molitvi in blagoslovu krenemo na romarsko pot.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu oktobru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Prelog, bobovega in Male Pristave.

Vernikom iz Gaja in Korpul, ki ste v mesecu septembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve se lepo zahvaljujemo.