SLOMŠKOVA NEDELJA

Danes je Slomškova nedelja. Osrednja slovesnost bo potekala v Mariborski stolnici, kjer je grob blaženega Antona Martina Slomška, saj letos obeležujemo 150 let njegove smrti. Med 11 in 14.30 uro bo na Slomškovem grobu molitev. Ob 14.30 bo pred stolnico glasbeni program, ki ga pripravlja radio Ognjišče. Ob 16. uri pa bo slovesna sveta maša, ki jo bo ob somaševanju škof in duhovnikov vodil apostolski nuncij v Sloveniji nadškof Juliuzs Januzs. Avtobus bo odpeljal izza Kulturnega doma ob 13. uri, še so prosta mesta, zato res lepo vabljeni.

PRAZNIK BL. A. M. SLOMŠKA

V ponedeljek 24. septembra je praznik bl. A. M. Slomška. Sveta maša bo 9. uri. Zvečer ob 19. uri lepo povabljeni na Ponikvo, Slomškovo rojstno župnijo, kjer bo slovesna sveta maša in molitev za njegovo kanonizacijo.

MLADINSKA SREČANJA

Mladi lepo vabljeni vsako soboto ob 19. uri k mladinski veroučni skupini v župnišče.

CERKVENI OTROŠKI PEVSKI ZBOR

Otroški cerkveni pevski zbor zopet poje pri svetih mašah. Zato lepo vabljeni tudi novi pevci. Vaja je ob nedeljah ob 9. uri, zatem pa pojejo pri sveti maši ob 10.15 uri. Otroci, lepo vabljeni.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Nekaj mest je še prostih. Vse, ki ste že prijavljeni, pa prosim, da čim prej posredujete podatke rojstva in številko osebnega dokumenta in plačilo. Bodite pozorni, da imate veljaven osebni dokument.

 

LETO VERE

Papež Benedikt XVI., je za čas od 11. oktobra 2012 do 24. novembra 2013 razglasil leto vere. Osrednji namen leta je, da bi se v vsakem verniku vzbudilo hrepenenje po izpovedovanju vere v polnosti s prenovljenim prepričanjem, zaupanjem in upanjem. To bo priložnost tudi za poglobitev praznovanja vere v bogoslužju, zlasti v evharistiji, ki je »vrhunec, h kateremu teži delovanje Cerkve, in hkrati vir, iz katerega izhaja vsa njena moč«. Poleg tega sta namena leta vere tudi okrepiti življenjsko pričevanje vernikov, da bo raslo v svoji verodostojnosti ter da bi znova odkriti vsebine vere, ki jo izpovedujemo, živimo in molimo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul.