SPREMENJEN URNIK SVETIH MAŠ

Od ponedeljka 10. septembra dalje so jutranje maše ob 8. uri, večerna pa ob 18. uri.

 

VEROUK

S ponedeljkom 10. septembra se začenja verouk. Vsi tisti, ki morda še niste vpisali otroka k verouku, lahko to storite v času verouka. Vse pa spodbujam in vabim k bolj rednemu obisku nedeljskih in prazničnih svetih maš. Vzemite si kot družina čas zase in za Boga, naj vam tega časa ne bo škoda.

PRAZNIK POVIŠANJA SV. KRIŽA

V petek je praznik povišanja sv. Križa. Sveti maši bosta ob 9. in ob 18. uri. Vabljeni k bogoslužju.

Razpoznavno znamenje kristjana je križ, na katerem je Jezus daroval samega sebe za naše odrešenje. Pri pobožnosti križevega pota se mu zahvaljujemo z vzklikom: »Molimo te, Kristus, in te hvalimo, ker si s svojim križem svet odrešil.« Križ je bil poveličan z Jezusovim vstajenjem. Praznik Poveličanja svetega križa (14. september) je spomin na najdenje Kristusovega križa v Jeruzalemu.

Po starem izročilu se je temu iskanju posvetila sv. Helena, mati cesarja Konstantina. Ko je dragoceno relikvijo na Kalvariji našla, je dal Konstantin nad Jezusovim grobom sezidati veličastno baziliko, ki so jo posvetili 14. septembra 335.

Slovenska zemlja, ki je že skoraj 1300 let krščanska, je posejana s križi po vaseh in ob poteh. Ti križi so zahvala za dar odrešenja in vabilo k hoji za Kristusom.

 

STIČNA MLADIH

»Veselite se v Gospodu zmeraj!«   je geslo letošnje Stične mladih, ki bo, kot že veste, 15. septembra.» Želja po veselju je vtisnjena v notranjost človeškega bitja. Naše srce onkraj neposrednih in začasnih zadovoljitev išče globoko, popolno in trajno veselje, ki bi dalo »okus« življenju. In to velja predvsem za mlade. Mladost je namreč obdobje nenehnega odkrivanja življenja, sveta, drugih in samih sebe. To je čas odprtosti v prihodnost, v katerem se pokaže velika želja po sreči, prijateljstvu, povezovanju in resnici, čas, ko sledimo idealom in snujemo načrt,« je med drugim zapisal papež v letošnji poslanici mladim.

Tudi projekt Stična mladih že vrsto let (letos bo namreč že 31. po vrsti), želi mladim ponuditi izkušnjo skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti vsakega posameznika in bližine Boga.

Mladi lepo vabljeni. Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri izza kulturnega doma. Cena je 10+5€. Čim prej se prijavite!

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni.

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili Viktorja Pezdevešek iz Ješovca. Danes, v nedeljo 9. septembra, ob 15. uri bo pogreb in pogrebna sveta maša pokojnega Viljema Goručan iz Rimske ceste. Spomnimo se ju v molitvi.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul.