ZAČETEK VEROUČNEGA LETA

Počitnice so zaključujene. Pred nami je novo veroučno in šolsko leto. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otroka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami. Verouk bo dosegel svoj cilj in namen, če bo podprt z dvema stebroma in to sta: molitev in nedeljska sveta maša. Lepo prosim potrudimo se. Poglejmo realno kje smo, dejstvo je, da ravno molitev in sveta maša pešata pri družinah veroučencev.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in gre v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi za verouk. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tem tednu od 3. do 7. septembra 2012, vsak dan dopoldan od 9. do12. ure in popoldan od 16. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. Urnik verouka je narejen glede na šolski urnik. Zaradi sprememb začetka pouka zjutraj se bodo tudi veroučne ure začele temu primerno, se pravi kasneje. Lahko bo tudi kašna veroučna ura zjutraj pred šolo, odvisno od skupine in dogovora. Pred nami je urnik. Od 1. do 5. razreda je urnik usklajen s šolo, urnik ostalih razredov je narejen glede na to kdaj kakšen razred konča. Skušamo urediti tako, da bo večini odgovarjal. Vseh želja pa sami veste ni mogoče izpolniti. Potrudimo se vsi skupaj, s sodelovanjem in pogovorom se da marsikaj obrniti na boljše. Nekaj bo tudi stroškov glede veroučnih knjig in prispevka za verouk, zlasti za olje, da bomo pozimi na toplem. Če je kdo v finančni stiski naj to tudi pove. Ne bi bilo prav, da bi kdo zaradi tega ne hodil k verouku. Razumite, prosim pa, da vseh stroškov župnija ne more pokriti. Z veroukom bomo začeli s ponedeljkom 10. septembra 2012.

Vsem učencem in učiteljem pa želim dober in lep začetek šolskega leta, še posebej tistim, ki letos prvič vstopate v šolske klopi in tistim, ki se prvič podajate v prvi letni srednje šole.

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek v mesecu vabljeni k sveti maši in molitvi za nove duhovne poklice.

PRVI PETEK

Na prvi petek v mesecu vabljeni k sveti maši ob 9. uri in ob 19. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

MARIJINO ROJSTVO – MALI ŠMAREN

V soboto je praznik Marijinega rojstva – mali šmaren. Sveti maši bosta ob 9. in ob 19. uri. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju.

ŠKOFIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE V PETROVČAH

Na praznik Marijinega rojstva bo v Petrovčah potekal škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Kdor bo želel iti naj sporoči v zakristiji ali v pisarni, ker bo omogočen avtobusni prevoz. Avtobus bo odpeljal iz avtobusne postaje v smeri Celja ob 8.10 uri. V Petrovčah je ob 9. uri molitvena ura ob 10. uri pa slovesna sveta maša škofa dr. Stanislava Lipovška. Med molitveno uri bo tudi program za ministrante, zato ministranti še posebej vabljeni.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni.

STIČNA MLADIH

»Veselite se v Gospodu zmeraj!«   je geslo letošnje Stične mladih, ki bo, kot že veste, 15. septembra.» Želja po veselju je vtisnjena v notranjost človeškega bitja. Naše srce onkraj neposrednih in začasnih zadovoljitev išče globoko, popolno in trajno veselje, ki bi dalo »okus« življenju. In to velja predvsem za mlade. Mladost je namreč obdobje nenehnega odkrivanja življenja, sveta, drugih in samih sebe. To je čas odprtosti v prihodnost, v katerem se pokaže velika želja po sreči, prijateljstvu, povezovanju in resnici, čas, ko sledimo idealom in snujemo načrt,« je med drugim zapisal papež v letošnji poslanici mladim.

Tudi projekt Stična mladih že vrsto let (letos bo namreč že 31. po vrsti), želi mladim ponuditi izkušnjo skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti vsakega posameznika in bližine Boga.

Mladi lepo vabljeni. Odhod avtobusa bo ob 7.30 uri izza kulturnega doma. Cena je 10€. Čim prej se prijavite!

NAŠI RAJNI

Umrl je Frančišek Krivec iz Šmarja. Bil je dolgoletni korski pevec in član župnijskega cerkvenega pevskega zobra. Pogreb in nato pogrebna sveta maša bo v ponedeljek 3. septembra 2012 ob 16. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu septembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Gaja in Korpul.