MOLITEV DEKANIJE ZA DUHOVNE POKLICE V CELJU

Danes v  nedeljo 19. avgusta 2012 ob 15. uri, smo kot dekanija povabljeni v Celje v Marijino cerkev, k molitvi in sveti maši za nove duhovne poklice. Vsako tretjo nedeljo v mesecu je povabljena ena izmed dekanij naše škofije. V tem mesecu smo na vrsti mi. Zato lepo povabljeni k molitvi. Ker se za avtobus nihče ni javil, avtobusa ne bo. Lepo vabljeni!

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE

V soboto 25. avgusta 2012, bo potekalo skupno župnijsko romanje župnij Šmarje in Sladka Gora. Poromali bomo na Zaplaz v Marijino romarsko svetišče novomeške škofije in tam počastili relikvije bl. Alojzija Grozdeta. Zatem se bomo ustavili v Stični in obiskali Stiški samostan in našega rojaka p. Branka Petauerja. Pot nas bo vodila skozi Krško v Zasavje in do Laškega k drugemu našemu rojaku Roku Metličarju, kjer bomo imeli večernice. Lepo vabljeni na romanje. Odhod avtobusa bo ob 7.45 uri. Cena romanja s kosilom bo 18€.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni!

 

ZAHVALA OB NAŠEM ŽUPNIJSKEM PRAZNOVANJU

V tednu, ki je za nami, smo obhajali praznik naše farne zavetnice Marije vnebovzete in god sv. Roka. Bilo je lepo. Vsako praznovanje, posebej še praznovanje v župniji in romarski shodi, potrebujejo tudi ljudi, ki prevzamejo določene obveznosti in zadolžitve. Bog povrni vsem, ki ste pomagali, da smo lahko lepo in praznikom primerno praznovali. Hvala vsem župnijskim sodelavcem članom Župnijskega pastoralnega sveta, ključarjem, mežnarju, cerkvenemu pevskemu zboru, zborovodjem, organistom, ministrantom, bralcem božje besede, pritrkovalcem, vsem, ki ste obe cerkvi lepo očistili in jih tudi praznično okrasili. Hvala ozvočevalcem romarskega shoda. Hvala društvu kmetic Ajda, prostovoljnemu gasilskemu društvu Šmarje pri Jelšah in društvu vinogradnikov Trta za zgledno sodelovanje in pomoč. Hvala članom ZŠAM Rogaška Slatina za urejanje prometa. Hvala prevozništvu Školnik za prevoze romarjev k sv. Roku.

Bog povrni za vaša dobra in plemenita dela.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu avgustu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve verniki iz Stranja in Belega.