JEZUSOVA SPREMENITEV NA GORI

V ponedeljek 6. avgusta je praznik Jezusove spremenitve na gori. Sveti maši bosta dopoldne ob 9. uri in zvečer ob 19. uri. Vabljeni.

GOD SVETEGA LOVRENCA

V petek 10. avgusta je god sv. Lovrenca, diakona in mučenca. Zato bo pri sv. Lovrencu maša ob 9. uri.

LEPA NEDELJA PRI SV. LOVRENCU

V nedeljo 12. avgusta 2012 ob 10.30 bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Lovrencu. Lepo vabljeni. Zardi tega ne bo svete maše v župnijski cerkvi ob 10.15 uri.

ROMARSKI SHOD NA SLADKI GORI

V nedeljo 12. avgusta ob 20. uri, lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. Romarsko sveto mašo bo vodil prodekan g. mag. Alojz Kačičnik, župnik na Ponikvi. Po sveti maši bo tako imenovani vrtec s procesijo z lučkami, ki ga zaključimo v župnijskem vrtu.

V ponedeljek 13. avgusta bo ob 10. uri slovesnost ponovitve nove maše, ki jo bo daroval letošnji novomašnik Ivan Šumljak. Po sveti maši bo blagoslov zelišč in družabno druženje pred cerkvijo. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

ŽUPNIJSKO ROMANJE

V soboto 25. avgusta 2012, bo potekalo skupno župnijsko romanje župnij Šmarje in Sladka Gora. Poromali bomo na Zaplaz v Marijino romarsko svetišče novomeške škofije in tam počastili relikvije bl. Alojzija Grozdeta. Zatem se bomo ustavili v Stični in obiskali Stiški samostan in našega rojaka p. Branka Petauerja. Pot nas bo vodila skozi Krško v Zasavje in do Laškega k drugemu našemu rojaku Roku Metličarju, kjer bomo imeli večernice. Lepo vabljeni na romanje. Odhod avtobusa bo ob 7.45 uri. Cena romanja s kosilom bo 18€.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od srede 3. do petka 5. oktobra 2012 bomo romali v Medžugurje. Cena romanja je 110€. Vabljeni!

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Stranja in Belega.

Vernikom iz Dvora, ki ste v mesecu juliju skrbeli za župnijsko cerkev se lepo zahvaljujemo.