DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

Smo v času devetdnevne priprave na zakrament svete birme. Lepo vabljeni k devetdnevnici birmanci, starši, botri in vsa župnija.

LETNIK KONCERT VOKLANE SKUPINE FREYA

Danes zvečer ob 19. uri, lepo vabljeni na letni koncert vokalne skupine Freya, ki bo potekal v cerkvi Sv. Roka. Sklenimo nedeljo z lepo pesmijo. Povabljeni!

SREČANJE BIRMANCEV Z BIRMOVALCEM- »SKUŠNJA«

V torek, 5. junija 2012, ob 18. uri, se bo birmovalec msgr. Jožef Goličnik, srečal z našimi birmanci v župnijski cerkvi. Najprej bo pogovor z birmanci, nato sveta maša.

SPOVED ZA STARŠE IN BOTRE

V torek, sredo in petek bo pred in med sveto mašo priložnost za sveto spoved. Lepo povabljeni starši birmancev in botri. Dajte lep krščanski zgled svojim birmancem.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKEVE

V sredo 6. junija 2012 ob 16. uri vabljeni starši birmancev, da za slovesnost svete birme očistimo župnijsko cerkev.

 

PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI

V četrtek je zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveti maši bosta dopoldan ob 9. uri in zvečer ob 19. uri, ko bomo imeli slovesno sveto mašo praznika in procesijo z Najsvetejšim okoli župnijske cerkve. K večerni maši povabljeni še posebej letošnji prvoobhajanci in birmanci. Pridite, skupaj molimo in častimo Jezusa pod podobo kruha.

SLOVESNOST SVETE BIRME

V soboto 9. junija 2012 ob 10. uri bo slovesnost svete birme. Vso župnijo vabim k molitvi za naše birmance.

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA

V tednu, ki je pred nami bomo zaključili letošnje veroučno leto. Pri verouku bodo veroučenci dobili spričevala. Vsi veroučenci pa povabljeni k sveti maši ob zaključku veroučnega leta prihodnjo nedeljo 10. 6. ob 10.15 uri. Skupaj se zahvalimo Bogu za vse milosti, ki smo jih prejeli v tem veroučnem letu.

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE »Grem jaz«

V začetku počitnic vabimo otroke na počitniški oratorij. Oratorij bo potekal od srede 27. junija do sobote 30. junija 2012, vsak dan od 9. do 16. uri. Del oratorija bo potekal tudi na Sladki Gori; kdor bo želel, bo lahko tam tudi prespal. Otroci lepo vabljeni. Pri verouku boste prejeli prijavnice (na voljo so tudi v cerkvi na prostoru za verski tisk in na župnijski spletni strani), izpolnite jo in jo oddajte pri verouku, v zakristiji ali župnišču.

Tema letošnjega oratorija je: »Grem jaz!« Le kdo si tega ne želi slišati! Zagotovo si tega želimo slišati vsi! Najprej vi otroci od svojih prijateljev: »Grem jaz s teboj na potep!« Skupaj sva močnejša, sreča se pomnoži, morebitna žalost se zmanjša. Nato vi starši od svojih otrok: »Mami in ati, grem jaz, da vama pomagam. Grem jaz pomit posodo, grem jaz pospravit stanovanje!« Tega si želimo slišati mi duhovniki od vaših otok: »Grem jaz ministrirat, grem jaz k pevskemu zborčku prepevat!« Grem jaz, grem jaz, grem jaz,…dam sebe na razpolago…dam sebe za življenje tebe…kajti nihče nima večje ljubezni kakor je ta, da kdo da sebe v delu za dobro prijateljev. Več je ljubezni, več je pripravljenost, nič ni pretežko in kar naenkrat je vse lahko in prijetno. Vse je odvisno od ljubezni. A ljubezni ni moč kupiti, moč pa se jo je priučiti. Zagotovo pa nam bo, ko zmanjka volje za učenje, pomagal vzklik: »Grem jaz!« Gotovo ne bo manjkalo tudi veliko iger, med njimi so največje vodne igre (vodni baloni in vodni tobogan), športne igre, druženja in prijetne zabave. Lepo vabljeni otroci in čim prej se prijavite.

ROMANJE V MEDŽUGURJE

Župnija Bl. A. M. Slomška iz Velenja skupaj z župnikom Matejem Dečmanom, v času od 5. do 7. julija 2012 roma v Medžugurje. Ker imajo prosta mesta se lahko prijavite. Avtobus bo romarje pobral tudi tukaj v Šmarju. Cena je 113€.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.