MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

V ponedeljek in torek sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljenim Najsvetejšim.

V ponedeljek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V torek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Ob 15. uri bo Najsvetejše izpostavljeno v kapeli v Domu starejših v Šmarju, ob 16. uri pa bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri. Ob 18. 30 bodo pete litanije ob 19. uri pa bo slovesna sveta maša ob zaključku celodnevnega čaščenja in maša za domovino. Sveto mašo ob zaključku čaščenja bo vodil naš rojak g. Rok Metličar, nadžupnik in dekan v Laškem. Pridite, skupaj molimo za našo domovino in našo župnijo.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ

V sredo 27. junija začenjamo letošnji počitniški oratorij. Ob 9. uri se zberemo pred župnijsko cerkvijo. Dopoldanski del bo potekal pred cerkvijo. Po kosilu pa se odpravimo peš proti Sladki Gori, kdor bo želel, bo lahko tam tudi prespal. V četrtek se oratorij v celoti odvija na Sladki Gori do 16. uri, ko pridejo starši po otroke na Sladko Goro. V petek in soboto pa oratorij poteka zopet v Šmarju, v petek od 9. do 16. ure v soboto od 9. do 12. ure ko sklenemo letošnji oratorij.

 

PRAZNIK APOSTOLV PETRA IN PAVLA

V petek je praznik apostol Petra in Pavla. Sveti maši v župnijski cerkvi bosta ob 9.00 in ob 19. 00 uri. Popoldne ob 16. uri pa bo v celjski stolnici posvečen v duhovnika Ivan Šumljak iz Zibike. Lepo vabljeni na posvečenje.

 

OBHAJANJE LEPIH NEDELJ PO NAŠIH PODRUŽNIČNIH CERKVAH

Ob nekaterih nedeljah v mesecu juliju in avgustu bomo obhajali lepe nedelje s procesijo po naših podružničnih cerkvah. Zato tisto nedeljo, ko bo lepa nedelja pri podružnični cerkvi, v župnijski cerkvi ne bo svete maše ob 10.15 uri. Te nedeljo so: 1. julij pri sv. Tomažu, 29. julij pri sv. Roku, 5. avgust pri sv. Barbari in 12. avgust pri sv. Lovrencu. Lepe nedelje so vedno ob 10.30 uri. Lepo povabljeni k podružničnim cerkvam.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU IN BLAGOSLOV KRIŽA

V nedeljo bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Tomažu s procesijo in sveto mašo ob 10.30 uri. Zato pozne maše v župnijski cerkvi ne bo. Lepo povabljeni k sv. Tomažu. Po sveti maši pa bomo blagoslovili nov križ, ki ga je postavila družina Kovačič na svoji domačiji.

 

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili rajno Ano Čebular iz Gaja. Danes popoldne ob 15. uri bo pogreb rajnega Janeza Dvoršak iz Rogaške Slatine, po pogrebu bo pogrebna sveta maša v župnijski cerkvi. Spomnimo se ju v molitvi.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.