POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE »Grem jaz«

V začetku počitnic vabimo otroke na počitniški oratorij. Oratorij bo potekal od srede 27. junija do sobote 30. junija 2012, vsak dan od 9. do 16. uri. Del oratorija bo potekal tudi na Sladki Gori z možnostjo, kdor želi lahko tam tudi prespi. Otroci lepo vabljeni. Pri verouku ste prejeli prijavnico (na voljo je tudi v cerkvi na prostoru za verski tisk in na župnijski spletni strani), izpolnite jo in jo oddajte v zakristiji ali župnišču. Lepo vabljeni otroci in čim prej se prijavite.

 

SEJA ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V četrtek 21. junija po sveti maši bo v župnišču srečanje članov ŽPS in ključarjev. Lepo vabljeni.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

Župnija Bl. A. M. Slomška iz Velenja skupaj z župnikom Matejem Dečmanom, v času od 5. do 7. julija 2012 roma v Medžugurje. Ker imajo prosta mesta se lahko prijavite. Avtobus bo romarje pobral tudi tukaj v Šmarju. Cena je 113€.

 

V soboto bo pri sv. Roku koncert vokalne skupine Osati jarej

Letos prvič se bo v Šmarju in pri sv. Roku odvil sklop dogodkov, ki so ga organizatorji poimenovali Rokovo poletje 2012. Podrobneje bomo o Rokovem poletju pisali v enem od naslednjih Šmarskih zvončkov, tokrat pa vas vabimo na drugi koncert v okviru Rokovega poletja 2012.

V soboto, 23. junija, ob 20. uri bo v cerkvi sv. Roka nastopila priznana moška vokalna skupina Osti jarej iz Podčetrtka, in sicer s programom, s katerim je navdušila poslušalce v začetku maja v olimski cerkvi. Gosta večera bosta Alenka Bogataj s flavto in domačin Žan Stres s harmoniko. Koncert bo povezovala Maja Ratej. Vstop bo prost. Vabljeni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.