BLAGOSLOV SKALNE KAPELE LURŠKE MATERE BOŽJE

Danes popoldne ob 15. uri lepo povabljeni na blagoslov skalne kapele Lurške Matere Božje k Dolenčevim v Dragomilo.

 

ŠMARNICE PRI PETRIČEVI KAPELI

Danes popoldne ob 16. uri lepo vabljeni na šmarnicam k Petričevi kapeli na Draškovo selo.

 

BINKOŠTNI PONEDELJEK

Na binkoštni ponedeljek je praznik Marije, Matere Cerkve. Sveti maši bosta ob 9. uri in ob 19. uri. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

SKLEP ŠMARNIC

V četrtek bomo sklenili letošnje šmarnice. Lepo povabljeni k zaključku šmarnične pobožnosti.

 

DEVETDNEVNICA PRED SVETO BIRMO

V četrtek 31. maja 2012 začenjamo z večerno sveto mašo ob 19. uri  devetdnevnico na čast Svetemu Duhu za naše birmance, ki se pripravljajo na prejem zakramenta svete birme. Lepo vabljeni birmanci, starši in botri, pa tudi vsa župnija. To je lepa priložnost, da v Marijini cerkvi, kakor nekoč apostoli z Marijo, pričakujemo prihod Svetega Duha, ki ga ljudje tega časa tako zelo potrebujemo. Res lepo vsi povabljeni k molitvi za naše birmance in njihove družine.

 

PRVI PETEK

Na prvi petek bosta sveti maši ob 9. uri in ob 19. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE »Grem jaz«

V začetku počitnic vabimo otroke na počitniški oratorij. Oratorij bo potekal od srede, 27. junija do sobote, 30. junija 2012, vsak dan od 9. do 16. uri. Del oratorija bo potekal tudi na Sladki Gori; kdor  bo želel, bo lahko tam tudi prespal. Otroci lepo vabljeni. Pri verouku boste prejeli prijavnice, izpolnite jo in jo oddajte pri verouku, v zakristiji ali župnišču.

Letošnji oratorij nam kliče: »Grem jaz«, govori pa o življenju Marije Dominike Mazzarello. Svetnica se je odzvala povabilu duhovnika Pestarina ter šla skrbet za svojega strica in njegovo družino, ki je zbolela za tifusom. Povabila se je najprej prestrašila, nato pa vendarle sklenila, da gre. Lahko bi se izgovarjala, lahko bi rekla, da je veliko drugih, ki se jih to bolj tiče. Pa ni. Šla je prav ona.

Grem jaz je stavek, ki opisuje pripravljenost Marije Dominike za služenje v primeru bolezni, za pomoč v primeru katerega koli dela in opravila. Nič ji ni bilo težko, vsako dolžnost je opravila z veseljem. Grem jaz naj postane tudi naše geslo. Verjetno se zgodi kar prevečkrat, da se izgovarjamo, da se pregovarjamo, kdo bo storil kakšno delo in včasih prav to pregovarjanje traja dlje kot bi trajalo delo samo. »Grem jaz« je pravi odgovor! Tako so odgovorili animatorji, ki so to leto zbrali pripravljenost, da bodo oratorijski teden preživeli z vami. Kako bodo veseli, ko jim boste takrat, ko bo potrebna pomoč, odgovorili »grem jaz«!

Lepo vabljeni otroci in čim prej se prijavite.

 

KONCERT VOKALNE SKUPINE FREYA PRI SV. ROKU

Pevke in pevci  vokalne skupine Freya, se življenja veselimo s pesmijo.
Naj polepšajo tudi Vaš dan, na letnem koncertu, ki bo v
nedeljo, 3. junija 2012, ob 19. uri, v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah. Lepo vabljeni!

 

ŠALJIVE KMEČKE IGRE NA SLADKI GORI

Turistično društvo Skriti biser vabi na Šaljive kmečke igre na Sladko Goro, ki bodo v nedeljo 3. junija ob 14. uri. Na šaljiv način se bodo v kmečkih opravilih  pomerili kraji ter vasi iz KS Sladka Gora in sosednjih vasi.

Za hrano, pijačo bo poskrbljeno, manjkalo ne bo smeha in dobre volje, zato vabljeni da se pridružite dogodivščinam na Sladki Gori.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja se zahvaljujem, ker ste v mesecu maju skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore.