ŠMARNICE

Mesec maj nas vabi k šmarnični pobožnosti. Pri jutranjih svetih mašah so šmarnice za odrasle, pri večernih svetih mašah pa za otroke in veroučence. Še posebej vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci. Šmarnice so lepa priložnost, da poglobimo in poživimo svojo vero. Zato vsi lepo povabljeni.

 

PEŠ ROMANJE K MATERI DOBREGA SVETA V ZAVRŠE

Danes popoldne ob 15. uri lepo vabljeni na peš romanje k Materi Dobrega sveta v Završe, župnija Šentvid pri Grobelnem. Zberemo se v župnijski cerkvi in potem odrinemo na pot. Nazaj bo možno tudi z avtobusom. Lepo vabljeni.

SREČANJE ZA STARŠE BIRMANCEV

V ponedeljek, 21. maja 2012 ob 20. uri, lepo vabim starše letošnjih birmancev na srečanje v veroučno učilnico. To je zadnje srečanje pred začetkom devetdnevnice in slovesnostjo svete birme. Lepo povabljeni!

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prihodnjo nedeljo bomo ob 10.15 uri obhajali slovesnost prvega svetega obhajila. Zato še posebej vabim naše prvoobhajance in njihove starše k šmarnicam vsak večer ob 19. uri. V torek ob 18. uri bodo imeli prvoobhajanci prvo sveto spoved v župnijski cerkvi. V četrtek in petek pa vabljeni k sveti spovedi tudi starši. Skupaj se pripravimo na ta lep in svet dogodek. V nedeljo se prvoobhajanci zberejo v veroučni učilnici ob 10. uri. K sveti maši povabljeni vsi sorodniki, prijatelji, znanci. Naj se naše skupno praznovaje začne že pri sveti maši. Res lepo vabljeni. Vsi pa smo vabljeni k molitvi za naše prvoobhajance in njihove družine.

 

BINKOŠTI

Prihodnjo nedeljo so binkošti. Z njimi zaključujemo letošnji velikonočni čas. Naj Sveti Duh navdihuje in vodi naše letošnje prvoobhajance in birmance.

 

ŠMARNICE PRI PETRIČEVI KAPELI

Prihodnjo nedeljo ob 16. uri lepo povabljeni k šmarnicam k Petričevi kapeli na Dražkovo Selo.

 

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili Vlada Murko iz Gallusove ulice. Spomnimo se ga v molitvi.

 

ČIŠČENJE CERKVE ZA SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

V petek ob 16. uri lepo naprošeni starši prvoobhajancev, da očistite župnijsko cerkev za nedeljsko slovesnost prvega svetega obhajila.