SV. JOŽEF, DELAVEC

V torek je 1. maj, praznik sv. Jožefa Delavca. Sveta maša bo ob 9. uri v župnijski cerkvi.

ŠMARNICE

V mesecu maju bodo potekale Šmarnice. Pri jutranjih svetih mašah bodo šmarnice za odrasle, pri večernih svetih mašah pa za otroke in veroučence. Še posebej vabljeni letošnji prvoobhajanci in birmanci. Šmarnice so lepa priložnost, da poglobimo in poživimo svojo vero. Zato vsi lepo povabljeni. Z šmarnicami pričnemo 2. Maja.

SV. FLORJAN – ZAVETNIK GASILCEV

V tednu, ki je pred nami goduje sv. Florjan, ki je zavetnik gasilcev in priprošnjik zoper nevarnosti ognja. Zato bodo v nedeljo ob 10.15 uri z nami pri sv. maši tudi naši gasilci. Prav je, da se skupaj z njimi priporočimo v varstvo sv. Florjanu, ter da se zahvalimo tudi vsem gasilcem, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč nam v katerikoli stiski. Lepo vabljeni.

PRVI ČETRTEK

Na prvi četrtek vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

 

PRVI PETEK

Na prvi petek vabljeni k sv. maši ob 9. uri in ob 19. uri. Ta dan bom obiskal bolnike na domu.

OZVOČENJE V ŽUPNIJSKI CERKVI

Kot lahko sami opazite in slišite je ozvočenje v naši župnijski cerkvi zelo slabo. Oprema je tako zastarela, da je ni mogoče več popravljati niti nadgrajevati. Po strokovnem pregledu ozvočenja in tehtanju različnih možnostih, smo se odločili, da ozvočenje v župnijski cerkvi naredimo popolnoma na novo. To pomeni od novih zvočnikov (15), mikrofonov (tudi brezžičnih), kabelske napeljave, aparature do induktivne zanke (za ljudi s slušnim aparatom; ta bi bila nameščena v desnem delu cerkve). Seveda pa to prinese s seboj tudi stroške. Vrednost kompletnega ozvočenja bo znašala 6.300.00€. Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bo darovanje okoli oltarja za novo ozvočenje. Prosim vas, da v ta namen darujete po svojih zmožnostih. Hvala za razumevanje in pomoč.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v soboto, 12. maja 2012 ob 10. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Prosimo, da se zaradi lažje priprave tega slavja prijavite.

 

NAŠI RAJNI

V preteklem tednu smo v večnost pospremili Jožefo Golob iz Strtenice. Spomnimo se je v molitvi.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE

V mesecu maju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Zastranja in Šmarja.

Vernikom iz Močel in Vrha, ki ste v mesecu aprilu skrbeli za župnijsko cerkev in veroučna prostore, se lepo zahvaljujem.