CVETNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je cvetna nedelja. Ta dan se spominjamo Jezusovega slavnega vhoda v mesto Jeruzalem, kjer so ga množice pozdravljale. Po tleh so pogrinjali kose blaga in ga z zelenjem in cvetjem pozdravljali ter vzklikali: »Hozana, hozana, hozana, ki prihajaš v Gospodovem imenu.« V spomin na ta dogodek bomo blagoslovili zelenje. Zelenje bomo blagoslovili pri jutranji sv. maši, slovesni blagoslov zelenja pa bo ob 10. uri pred župnijsko cerkvijo, nato pa bo sveta maša med katero bomo prisluhnili branju pasijona, to je poročilo o trpljenju Jezusa Kristusa. Zato v nedeljo vsi lepo vabljeni k blagoslovu zelenja in k sveti maši.

 

OLJČNE VEJICE

Za blagoslov zelenja bodo na voljo tudi oljčne vejice, ki jih boste lahko dobili pred cerkvijo. Prostovoljni dar zanje pa bo namenjen za mlado župnijo Blaženega Antona Martina Slomška v Celju. Hvala za vaš dar.

 

POSTNI ČAS IN SVETA SPOVED

Postni čas  se počasi bliža koncu, zato je prav, da za velikonočne praznike opravimo sveto spoved. Možnost za sveto spoved bo vedno pred sveto mašo, v četrtek, petek in še posebej v soboto, ker bo skozi sveto mašo potekla priprava na spoved. Na voljo bosta tudi dva spovednika, ki bosta spovedovala tudi med sveto mašo. Res lepo povabljeni.

 

KRIŽEV POT

V postnem času vabljeni k pobožnosti Križevega pota. Križev pot bomo molili vsak petek ob 17.30, pol ure pred sveto mašo in vsako postno nedeljo ob 15. uri, ko bomo začeli z molitvijo v župnijski cerkvi in nato molili med kapelicam proti sv. Roku. Danes bodo križev pot vodili naši birmanci, zato so povabljeni tudi njihovi starši in botri. V primeru slabega vremena bo molitev Križevega pota v župnijski cerkvi. Lepo povabljeni.

 

MONODRAMA GREGORJA ČUŠINA:  JONA, BESNI PREROK , SREDA 28. 3. 2012, OB 18. URI, KULTURNI DOM ŠMARJE PRI JELŠAH

Na blogu Preprostost je prispevek o predstavi Jona, besni prerok. Takole pravi avtor: Gregor Čušin nas z novo mono(z)dramo Jona, besni prerok, v kateri se navezuje na svetopisemsko zgodbo o preroku Joni, zdrami, v nas “zareže” prav do kosti in nas pravzaprav “posesa” v razmišljanja o naših osebnih Ninivah. Gregor Čušin je seveda prvovrstni dramski igralec, a predvsem angažiran kristjan.                                                      Od Hagade, preko Evangelija po Čušinu in Pešca se Gregor Čušin razvija v vedno bolj ostrega slovenskega preroka. Kako potrebujemo takih čvrstih, veselih in neprizanesljivih kristjanov! Da nas zdramijo, da se zdrznemo in začnemo premišljevati. Pot, ki jo kaže Čušin je prava: začeti pri sebi, se nasloniti na božjo besedo, ki jo imamo zapisano v Svetem pismu in biti zgled. Pravim: “Trda je ta beseda, dragi Čušin, a na mestu.”

Lepo povabljeni na to enkratno in izredno predstavo v sredo 28.3. 2012, ob 18. uri v Kulturni dom v Šmarje pri Jelšah. Povabite še druge. Vstop je prost!

 

KRIŽEV POT MLADIH NAŠE DEKANIJE

V soboto ob 15. uri bodo mladi naše dekanije vodili križev pot k sv. Roku. Mladi lepo povabljeni!

 

BOŽJI OTROK JE POSTALA

Zakrament svetega krsta je prejela Amadeja Strašek iz Korpul. Staršem in botri čestitamo.

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE ZA VELIKONOČNE PRAZNIKE

Vedno, kadar se pripravljamo na kakšno praznovanje, uredimo in očistimo tudi prostor in okolico. Prav je, da za velikonočno praznovanje očistimo našo župnijsko cerkev in njeno okolico ter veroučne prostore. Zato se obračam s prošnjo na vse župljane in vas lepo vabim, da skupaj očistimo našo župnijsko cerkev in uredimo njeno okolico ter veroučne prostore v soboto, 31. marca 2012, ob 10. uri. Lepo naprošeni!

 

5. POSTNA – TIHA NEDELJA

Ponedeljek

26.3.2012

sv. Evgenija

mučenka

8.00

za + Marijo in Antona Škorjak

po namenu

Torek

27.3.2012

sv. Peregrin

redovnik

8.00

za + starše Lorger in Golež

po namenu

Sreda

28.3.2012

sv. Proterij

škof

8.00

za + Viktorja Čakš in Marinko Kampuš

za + Milana Romih

Četrtek

29.3.2012

sv. Štefan IX.

papež

18.00

za + Ivana Ferlež – 30. dan

za + Silvestra Jagodič – 8. dan

Petek

30.3.2012

sv. Amadej

vojvoda

17.30

18.00

Križev pot v župnijski cerkvi

za + Karla Kolar (obl)

za + tri Jožete, Karla, Frančiško in Zdenko Habot

Sobota

31.3.2012

sv. Gvido

opat

18.00

za + Ivana Šuc (obl), dvojne starše in Jožefa Rodež

za + Martina Petek

Nedelja

1.4.2012

CVETNA NEDELJA

sv. Irena

mučenka

7.00

9.00

 

 

10.00

 

15.00

za žive in pokojne župljane

za + Cilko in Karla Jecl

za + Konrada Strašek, Alojza in Marijo Horvat

blagoslov zelenja pred cerkvijo

za + Metoda Vrbek

za + Franca Krumpak (obl), starše Krumpak in Rupnik

KRIŽEV POT K SV. ROKU